Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelen életmód terjedése miatt vagyonukat vesztett embereket?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 14. kedd

&Őrs ünnepli névnapját.
Holnap Henrik napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelen életmód terjedése miatt vagyonukat vesztett embereket?
Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelen életmód terjedése miatt vagyonukat vesztett embereket? PDF Nyomtat Email
2020 január 13., hétfő 16:09
 Fel kell tennünk a kérdést, ki fogja kárpótolni azokat a becsületes, adót, társadalombiztosítást, nyugdíjjárulékot fizető, az országot munkájukkal építő embereket, akik a mélyigénytelen életmód terjedése miatt veszítik el egy élet munkáját. Az elmúlt harminc évben ez egy egyre jobban terjedő jelenség Miskolcon és Észak-Kelet Magyarország megyéiben. Sok helyen olyan no-go zónák jönnek létre, amelyek területén és közelében az ingatlanok értéke szinte a nullával lesz egyenlő. Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy-egy utcába igénytelen életmódot folytató család költözik és az ingatlanok eladhatatlanokká válnak, majd egész települések, településrészek válnak élhetetlenné és értéktelenné. A pénzügyi körökben ezt "szlömösödésnek" hívják, ilyen környezetben például a bankok már nem is vásárolnak ingatlant. Ki kell mondanunk, hogy az állam Magyarország egyes részein képtelen garantálni az emberek lét- és vagyonbiztonságát. Ezek a folyamatok nemcsak a jelenlegi kormány, hanem a balliberálisok kormányzása idején is zajlottak.
A Mi Hazánk Mozgalom borsodi elnökeként azt gondolom, hogy ebben a kérdésben a vidéki embereket magukra hagyták a mindenkori kormányok és nem foglalkoznak a problémával. A vidékfejlesztés első lépéseként az lenne a legfontosabb, hogy minden rendelkezésre álló hatósági eszköz segítségével megállítsuk ezeket a folyamatokat.
Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások