Jobbik:Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-bejegyzése
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 4. csütörtök

Bulcsú ünnepli névnapját.
Holnap Fatime napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Jobbik:Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-bejegyzése
Jobbik:Potocskáné Kőrösi Anita Facebook-bejegyzése PDF Nyomtat Email
2019 november 30., szombat 10:53

Megengedhető-e politikai alapon elbocsátani egészségügyi dolgozókat a krónikus orvos- és nővérhiány közepette? – ezzel az írásbeli kérdéssel fordultam az Emberi Erőforrások Miniszteréhez.
Mi a fontosabb 2019-ben Magyarországon, az, hogy egy orvos, vagy egy nővér lojális legyen a kormánypártokhoz, vagy a magyar emberek egészségügyi ellátása? Siófokon az elmúlt napokban történtek ugyanis azt a látszatot keltik, hogy a magyar emberek egészségügyi ellátásánál fontosabb a politikai lojalitás. A siófoki kórházban szinte ugyanazon a napon mondtak fel a korábbi orvosigazgatónak, aki a helyi önkormányzati választáson a fideszes jelölttel szemben indult és győzött, majd alpolgármester lett a fideszes jelöltet szintén legyőző polgármester felkérésére, valamint egy nővérnek, aki a helyi fideszes országgyűlési képviselő Facebook-posztjához kommentelt. Amikor a kórház illetékese közölte a nővérrel az azonnali felmondás tényét, elhangzott: „ebben a politikai helyzetben” nem teheti meg, hogy a Facebook-on véleményt nyilvánít.

A siófoki orvosigazgató és nővér munkájával kapcsolatban sem merült fel kifogás, mindkét felmondás mögött politikai okok sejthetők. A siófoki kórház által az ügyben kiadott közlemény sem oszlatta el ezeket az aggályokat.

A témában már hétfőn felszólaltam a Parlamentben, „Mi folyik Siófokon?” címmel, de akkor még konkrétumok említése nélkül. A most beadott írásbeli kérdést követően sem hagyhatom, hogy a politikai megfélemlítés eluralkodhasson, minden rendelkezésemre álló jogi eszközzel élni fogok. Már csak azért is, mert ez a siófoki eset már túllép egy határt az október 13-i választási eredményekbe belenyugodni nem tudó kormányoldal részéről, hiszen ez már akár emberéleteket is veszélyeztethet, de mindenképpen veszélyezteti a betegek ellátását, az amúgy is szakemberhiánnyal küzdő magyar egészségügyben.

Az írásbeli kérdésem az alábbi linken érhető el:
https://www.parlament.hu/irom41/08324/08324.pdf

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások