DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 4. csütörtök

Bulcsú ünnepli névnapját.
Holnap Fatime napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem
DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem PDF Nyomtat Email
2019 november 28., csütörtök 16:46

2020-ban sem emelkedik érdemben a közoktatásban működő állami iskolák fenntartására szánt 600 milliárd forintos összeg. Vagyis Orbánék jövőre nagyjából három Puskás Aréna árából akarják megoldani a közoktatást évek óta sújtó problémákat. Ez a 600 milliárd ugyanakkor csak a tanári fizetésekre és a rezsire elég, az iskolák saját működésüket már külső forrásból, legtöbbször a szülők pénzéből finanszírozzák – mindezt úgy, hogy ők már eleve fizetnek az állami oktatásért. A felújítások ugyanakkor kizárólag uniós forrásokból történnek. Vagyis 2019-ben, 9 évvel a dicsőséges fülkeforradalom után az Orbán-kormány elkezdte kivéreztetni az állami iskolákat, mit sem törődve gyermekeink jövőjével. Bátran kimondhatjuk: a szülők és az Unió nélkül a magyar közoktatás lehúzhatná a rolót.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy 2019-ben az állam már legalapvetőbb feladatai ellátására is képtelen. A DK követeli, hogy a közoktatásban működő állami iskolák működésére szánt összeget emeljék meg, és végre ne a látszatberuházások és a lopás, hanem a gyerekek jövője legyen fontos Orbánnak!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások