A DK már három hete levélben kérte Brazíliát az esőerdők védelmére
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 21. péntek

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A DK már három hete levélben kérte Brazíliát az esőerdők védelmére
A DK már három hete levélben kérte Brazíliát az esőerdők védelmére PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 24., szombat 08:53

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője július végén írt levelet Maria Laura da Rocha –nak, Barzília budapesti nagykövetének. Mint hangsúlyozta, nem csak a magyar országgyűlés képviselőjeként, hanem két leány apjaként és reménybeli nagyapaként is ragadott tollat az esőerdőket fenyegető veszély ügyében.
Levelében Oláh rámutatott, hogy az új brazil elnök, Bolsonaro politikája kifejezetten bátorítja Amazónia esőerdőinek pusztítását, fölégetését. Hangsúlyozva, hogy a brazíliai erdők vitathatatlanul a brazil állam tulajdonát képezik, fölhívta a figyelmet, hogy az általuk megtermelt oxigén viszont az egész emberiség számára létfontosságú. Levelében ezért a nagykövet asszony útján arra kérte a brazil államot, 7 és fél milliárd embertársunk érdekében védjék Amazónia esőerdőit és szabjanak gátat gazdasági célú pusztításuknak.

A levél keltekor még híre sem volt az amazóniai erdőtüzeknek, amelyek mostanra minden korábbinál nagyobb mérteket öltöttek – mint jeleztük, a DK európai képviselői a Bizottsághoz fordultak, lépéseket sürgetve. Macron francia elnök pedig egyenesen világválságnak minősítette a tűzvészt és a legfejlettebb országok holnap kezdődő csúcstalálkozóját világméretű összefogásra és cselekvésre szólította föl.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások