DK: Az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 21. péntek

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány
DK: Az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 22., csütörtök 11:34
Egy elnyomó egyszemélyi uralom mindig aszerint értékeli a végrehajtóit, hogy azok mennyire hajtották végre gondolkodás és gátlások nélkül a nekik kiadott parancsot. Az Akadémia szétverésével Palkovics László innovációs miniszter láthatóan “jól” vizsgázott, ezért most megkapta a felsőoktatást az EMMI-től. Utoljára az ötvenes években fordult elő, hogy szovjet mintára elválasztották egymástól a köz- és felsőoktatás miniszteri irányítását, ez teljesen szembemegy Klebelsberg örökségével.
A Demokratikus Koalíció szerint az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány, ugyanis semmi más nem indokolja, hogy a felsőoktatás ügye kikerüljön az oktatásért is felelős minisztérium kezéből. Palkovics minisztériuma már sokszor bizonyította, hogy alkalmatlan az oktatás ügyének kezelésére: a szakképzésben csak átnevezésekre és  az oktatás színvonalának csökkentésére futotta, egyértelmű, hogy a cél most is a rombolás. Az Orbán-rendszer úgy döntött, hogy a jövő magyar orvosaiból, mérnökeiből, tanáraiból és kutatóiból legyen inkább betanított munkás, hátha úgy kevesebb kérdést tesznek majd fel adófizető felnőttként.
A DK szerint a felsőoktatás szétverése a lehető legnagyobb bűn a jövő nemzedéke és az ország jövője ellen, ez a nagybetűs nemzeti érdek nyílt elárulása.
Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások