A „Palkovics-terv” hivatalosan is megbukott!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 2. csütörtök

Ottó ünnepli névnapját.
Holnap Kornél napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A „Palkovics-terv” hivatalosan is megbukott!
A „Palkovics-terv” hivatalosan is megbukott! PDF Nyomtat Email
2019 május 06., hétfő 14:25

A Jobbik követeli, hogy a Fidesz-kormány fejezze be tudományellenes ámokfutását, és a Magyar Tudományos Akadémia vegzálását. Hosszú ideje küzdünk a kutatás szabadságát, és az értelmiséget érő folyamatos - és a legsötétebb bolsevik időket idéző - támadások ellen. Ennek a szakmaiatlan erőpolitikának szerves része a kutatóhálózatok szándékos tönkretételére irányuló kormányzati szándék, mely a közelmúltban sokkolta és felháborította a magyar tudományos életet.
Az elmúlt időszakban a Jobbik vezető politikusai nagy aktivitással vettek részt az MTA védelme érdekében szervezett tiltakozásokon, valamint politikai és közéleti vitákban, minden eszközzel követelve az 5000, többségében fiatal kutató jövőjét veszélyeztető, tudományellenes kormányzati gőzhenger azonnali leállítását. A mai napon az MTA közgyűlése nagy többséggel szavazta le a minisztérium tervét, melynek értelmében az akadémikusok nemet mondtak a kutatóhálózatok államosítását és ellenőrzését célzó Palkovics-tervre. Kétségbeejtőnek tartjuk Palkovics László korábbi nyilatkozatait, melyek szerint, ha az Akadémia továbbra is ragaszkodik a kutatóhálózatok MTA-n belüli működtetéséhez, a kormány tervét az Akadémia megkerülésével, törvénymódosítás útján fogják végrehajtani. A mai közgyűlés egyértelmű és bátor döntésének tükrében felszólítjuk a kormányt, hogy vegyék végre tudomásul, ezen az ügyön nincs mit tovább tárgyalni. A Palkovics-terv megbukott, fogadják el a magyar értelmiség döntő többsége által támogatott akadémiai döntést, tudományellenes erőpolitikájukat pedig azonnal állítsák le!
Az MTA megvédése egy pártokon átívelő nemzeti ügy, amelyért minden becsületes hazafinak ki kell állnia, ahogyan Széchenyi István állt ki majd 200 évvel ezelőtt megalapítása mellett. Mi továbbra is olyan oktatás- és tudománypolitikáért harcolunk, mely az értelmiségi létforma szabadságát és a tudományos élet függetlenségét európai színvonalú anyagi megbecsültség mellett biztosítja.

Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyetteseSajtóközlemény: A „Palkovics-terv” hivatalosan is megbukott!

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások