Fellélegezhet több tízezer diák
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. július 19. péntek

Emília ünnepli névnapját.
Holnap Illés napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Fellélegezhet több tízezer diák
Fellélegezhet több tízezer diák PDF Nyomtat Email
2019 február 06., szerda 19:58

A Jobbik saját sikerének is tekinti azt, hogy a Kormány elhalasztja a felsőoktatási felvételi eljáráshoz szükséges kötelező nyelvvizsga bevezetését. Az elmúlt években számos eszközzel küzdöttünk a 2020-as céldátum eltolásáért. Parlamenti és bizottsági felszólalások sorával, országgyűlési határozati javaslattal, majd 2018 decemberétől az Ifjúsági Tagozatunk országos kampánnyal és aláírásgyűjtéssel küzdött azért, hogy ne záruljanak be az egyetemek, főiskolák kapui a magyar fiatalok tízezrei előtt.

A Kormány eredeti terveinek megvalósulása esetén anyagi alapú diszkrimináció jönne létre a továbbtanulni vágyók között, hiszen sokaknak azért okoz gondot a nyelvvizsga megszerzése, mert az elégtelen iskolai felkészítés mellett nem engedhetik meg maguknak a drága különórák és nyelvkurzusok megfizetését. A Jobbik mindig is kiállt a nyelvoktatás fontossága mellett. Éppen ezért határozott álláspontunk, hogy a követelmények felállítása előtt meg kell teremteni az azok teljesítéséhez szükséges feltételeket.

A Jobbiknak, mint legerősebb ellenzéki pártnak kidolgozott programcsomagja van a nyelvtanulás fejlesztésére, mivel a XXI.században nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni, illetve az ország versenykésességéhez is elengedhetetlen. Bízunk benne, hogy a Fidesz nem csak az elhalasztásra vonatkozó követelésünket, hanem a nyelvoktatást célzó javaslatainkat is mielőbb megvalósítja.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
Fellélegezhet több tízezer diák

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások