A powerbank a fesztiválozók legjobb barátja
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 15. szombat

Valér ünnepli névnapját.
Holnap Etelka napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A powerbank a fesztiválozók legjobb barátja
A powerbank a fesztiválozók legjobb barátja PDF Nyomtat Email
2018 július 28., szombat 14:37

Javában tart a fesztiválszezon, országszerte kedvükre válogathatnak a szabadtéri programok szerelmesei a több napos, több helyszínes rendezvényekből egészen szeptemberig bezárólag. Okostelefonokon rögzítjük jellemzően az élményeket, és ezekre az eszközökre fesztiválozók életét segítő applikációkat is telepítünk – a digitális programfüzettől a zseblámpafunkción át a kép-stabilizátor programokig. Ám ezek hamar lemerítik az akkumulátort, amire a powerbank, azaz a hordozható akkumulátor nyújt megoldást.
Egy átlagos okostelefon aktív üzemideje 10-12 óra, ami egy fesztivál hosszát tekintve, messze nem elégséges üzemidő. Egy fesztiválon joggal érezheti magát az ember elveszettnek lemerült mobiltelefonnal – sátrazáskor az éjszakai tájékozódásról már nem is beszélve. A legnagyobb kihívást egy kempingben vitán felül az áramhozzáférés jelenti. Ember legyen a talpán, aki ott több napot bosszankodás nélkül átvészel áram nélkül. Mindemellett a szülők sem viselik túl jól, ha gyermekük napokig nem elérhető.
„A nyári hónapokban érzékelhetően megugrik a kereslet azon termékek iránt, melyek kiszolgálják a felhasználó elektronikai eszközeit. A fiatalok körében a legnépszerűbb ilyen eszköz egyértelműen a powerbank, ami többszörösére tudja növelni egy-egy okostelefon, vagy tablet üzemidejét” – tudtuk meg Szánthó Balázs ügyvezető igazgatótól.
Egy powerbank kiválasztásánál az igénybevétel határozza meg milyen típust érdemes választani, az árat viszont már több tényező befolyásolhatja, ezért a szakember összegyűjtötte a meghatározó szempontokat, paramétereket:
Mit?
Az okostelefon és a tablet között nem csak kijelző, hanem akkumulátor méretbeli különbség is van, ami nagyban befolyásolja a töltésigényt is. Egy tablet esetében nagyobb kapacitású, 15-20 ezer milliamper órás (mAh) powerbank ajánlott, míg egy okostelefon esetében már például egy 8-10 ezer mAh-s is elégséges.
Hányszor?
A szerényebb tudású powerbankekkel egyszerre egy eszközt lehet feltölteni, azt is legfeljebb kétszer. A közép,- és felsőkategóriásak ereje három alkalomra is elég lehet, s akár több készüléket is táplálhatnak párhuzamosan. A hordozható telepek töltési idejében is nagy különbség tapasztalható, a leggyorsabb készülékek 3,5-4 óra alatt, míg a powerbankek többsége 8-12 óra alatt lesz újra 100 százalékos.
Mennyiért?
Szánthó Balázs elmondása szerint egy 2000-5000 mAh kapacitású, egy készülék töltésére alkalmas külső akkumulátort már 4-6 ezer forint környékén beszerezhetünk. Az erősebb, 10 000 mAh feletti kapacitással rendelkező, több készülék töltésére alkalmas társaik 15-25 ezer forint közötti ársávban mozog.
Látható, hogy egy powerbank árát több tényező befolyásolja, ezért vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk át, mire is szeretnénk használni az eszközt, valamint legyen elképzelésünk a külsejére is, hiszen az áruházak polcain, illetve a webshopban különböző méretben, színben és formában is megannyi lehetőség közül választhatunk.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások