A DK tiltakozik a véleményszabadság korlátozása ellen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A DK tiltakozik a véleményszabadság korlátozása ellen
A DK tiltakozik a véleményszabadság korlátozása ellen PDF Nyomtat Email
2018 július 03., kedd 15:05

A rendszerváltással létrejött Alkotmánybíróság első határozatainak egyikében mondta ki: a közügyek szabad megvitatása olyan érdek, amelynek érvényesülése végett a közszereplőknek többet kell tűrniük, mint az átlagembernek. Ezt a három évtizedes konszenzust írná fölül az állítólag a magánélet védelmében most beterjesztett törvényjavaslat, ami szerint a közszereplő csak közéleti tevékenységével összefüggésében lenne köteles többet tűrni az átlagembernél.

Rogán tehát ezentúl hivatkozhatna arra, hogy magánemberként röpködött helikopterrel, így senkinek semmi köze ahhoz, miből telt neki erre. Semjén is közölheti, hogy magánemberként vadászgatott Kanadában és Svédországban, ezért senki nem kérdezhet rá, vajon a kormányzati megrendelésekkel kitömött vállalkozó nem a milliárdokért hálából finanszírozta-e úri passzióját.

A Demokratikus Koalíció megérti, hogy a kormány oligarchái nem szívesen szembesülnek a rendszer lényegévé emelt korrupcióval, ám ennek elkerülésére nem a véleményszabadság korlátozása, hanem a korrupció fölszámolása kínálkozik járható útnak. Megítélése szerint ez a korlátozás a magánélet Emberi Jogok Európai Egyezményébe beemelt védelmének figyelembe vételével is aránytalan és messze túlterjeszkedik a föltétlenül szükséges mértéken.

Arató Gergely

országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások