DK: Drágulnak a lakáshitelek, drágulnak az albérletek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Drágulnak a lakáshitelek, drágulnak az albérletek
DK: Drágulnak a lakáshitelek, drágulnak az albérletek PDF Nyomtat Email
2018 július 02., hétfő 13:34
Sajtóinformációk szerint a változó kamatozású hitelek kamata már év eleje óta egyre magasabb, és az elmúlt hetekben sok bank a fix konstrukciók esetében is emelt.

Ennek eredményeként várhatóan a mostaninál is drágább lesz lakást vásárolni, és az amúgy is magas lakásbérleti díjak is jelentősen emelkedni fognak.
Önkormányzati bérlakás nagyon kevés van, a lakások kevesebb, mint 3 százaléka van az önkormányzatok tulajdonában, az is többnyire a lakásállomány legrosszabb színvonalú részéhez tartozik. Megfelelő jövedelem híján lakáshitelt nem kapni, így lakásépítésre gondolni sem lehet.
A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nem csak a devizahiteleseket tette tönkre, de mára a forint alapú hitellel rendelkezőkre is komoly fenyegetést jelent.
A DK az elmúlt napokban többször is felhívta a figyelmet erre: Orbánék elhibázott gazdaságpolitikáját nem csak a 330 forintos euró árfolyam bizonyítja, hanem megjelenik a törlesztőrészleteinkben is.
Hihetetlen mértékben megnehezült lakáshoz jutni, a fiatalok többsége nem csak a lakáshitelt, hanem már az albérleti díjakat sem tudja kifizetni.
A DK szerint a lakáshitelek és lakásbérleti díjak drágulása miatt kilátástalan helyzetbe kerülnek a magyar fiatalok, és tovább nő az amúgy is kínzó elvándorlási kedv.
Székely Sándor
országgyűlési képviselő, DK
a Szolidaritás elnöke
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások