Átfogó szigorítást kezdeményez a Jobbik a pedofil- és szexuális bűnözők esetében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 22. kedd

Vince ünnepli névnapját.
Holnap Zelma napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Átfogó szigorítást kezdeményez a Jobbik a pedofil- és szexuális bűnözők esetében
Átfogó szigorítást kezdeményez a Jobbik a pedofil- és szexuális bűnözők esetében PDF Nyomtat Email
2018 június 01., péntek 07:23

A Jobbik átfogó jogszabály-módosító csomagot nyújt be a parlamentben a pedofil- és szexuális bűnözők szigorúbb büntetése érdekében. A pedofília miatt elítéltek például soha az életben nem dolgozhatnának gyermekek közelében, akár még iskolai karbantartóként sem - erről is beszélt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője Veszpérmben a Törvényszék előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus a brutális kegyetlenséggel megölt sólyi kislány tragédiája kapcsán leszögezte: az ilyen bestiális bűncselekményeket elkövető emberek soha nem kerülhetnek szabadlábra. Ha van igazság a pedofil gyilkosok soha nem kerülhetnének vissza a társadalomba. A legerősebb ellenzéki párt politikusa bejelentette azt is, hogy ismét benyújtják az Országgyűlésben a pedofilok gyógyszeres hormonkezelésére vonatkozó javaslatukat.

Megjegyezte, a Fidesz 2010 óta minden esetben lesöpörte az asztalról a Jobbik ilyen irányú javaslatait, mert számára nem fontos a jövő nemzedék teljes körű védelme. Varga-Damm emlékeztetett, a gyógyszeres hormonkezeléssel minimálisra csökkenthető a bűnismétlés lehetősége. Ez nem magyar ötlet, hiszen Németországban, Svájcban, Nagy-Britanniában vagy épp Lengyelországban is alkalmazzák.

A jobbikos képviselő szerint a gyermekek védelme az elsődleges, sokkal fontosabb, mint a bűnelkövetők jogai. Kitért arra is, hogy Magyarországon is alkalmazni kellene azt az USA-ban és Lengyelországban már működő nyilvános adatbázist, amely alapján a lakosság és a munkáltatók megismerhetik a szexuális bűncselekményekért elítélt személyek adatait, tisztában lehetnek azzal, él-e környezetükben ilyen bűnöző. Gyermekeink védelmében ezt mindenkinek joga van tudni - hangsúlyozta Varga-Damm Andrea. 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások