Megalapozva
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 19. kedd

József ünnepli névnapját.
Holnap Klaudia napja lesz.
Megalapozva PDF Nyomtat Email
2018 május 25., péntek 05:03

Már épül a Miskolci Autista Alapítvány speciális vendégháza Szakáldon


Az alapkőletétellel hivatalosan is elkezdődött a Miskolci Autista Alapítvány szakáldi speciális vendégházának építése.  A majd 56 millió forintos pályázati forrásból készülő létesítmény a tervek szerint ez év októberében már átadásra vár. Az építkezésen túl tíz új fogyatékkal élő munkavállaló foglalkoztatását, oktatását, mentorálását is lehetővé teszi a projekt.
„Az alapítvány közel tíz éve működteti telephelyét Szakáldon, ahol nyolc fogyatékkal élő ellátása és foglalkoztatása folyik csendes vidéki környezetben. A helyiek pedig nemcsak elfogadják, befogadták a csoportot, hanem segítik is. – összegezte az ünnepségen mondott ismertetőjében Bohus Viktória projektmenedzser, aki hangsúlyozta, hogy e támogatottság miatt döntött úgy mintegy másfél éve a szerveződés vezetése, hogy itt építi meg GINOP 5.1.3 uniós forrásból speciális vendégházát.
A Barka vendégház egy 120 négyzetméteres nagyteraszos pihenőhely lesz, ahol spciális programcsomagot kínálnak a fogyatékkal élőknek, családjaiknak, hagyományápoló kézműves csoportoknak. A kezdeményezést üdvözölte az szülő is, aki beszédet mondott az alapkőletétel kapcsán szervezett ünnepségen. Bóta Kálmán segítő partnerként részt vesz az alapítvány munkájában és harmadmagával, Szalkainé Haraszti Krisztina a Miskolci Autista Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint a polgármester távollétében egy helyi képviselő társaságában helyezte az alapkövet kijelölt helyére.
A Barka vendégház újabb mérföldkő lesz az 1992-ben létesített Miskolci Autista Alapítvány működésében. A Vargahegyen létrehozott központ mellett - ahol mintegy 70 autizmussal élő ellátásáról gondoskodnak – a szakáldi telephely nemcsak létszám-, hanem profilbővítést is eredményez.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások