Hogyan tovább Magyarország?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 17.

Donát ünnepli névnapját.
Holnap Bernadett napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Hogyan tovább Magyarország?
Hogyan tovább Magyarország? PDF Nyomtat Email
2018 április 05., csütörtök 20:21

" Félmillió magyar dolgozik külföldön, hazánk régióinak többsége rohamosan szakad le az európai átlagtól. Romokban az egészségügy, leépül a köz- és felsőoktatás, óriási a korrupció. Kistelepüléseink százaiban a közmunka az egyetlen lehetőség a megélhetésre."-állt az Ökopolisz Alapítvány meghívójában, a ma esti pódiumbeszélgetésre invitáló bevezető, Gödöllőre.

Megtelt az Erzsébet Királyné Szálloda Bálterme érdeklődőkkel, szimpatizánsokkal, hiszen vendégként
Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, és Bod Péter Ákos, az MNB volt elnökét várta Lengyel Szilvia, az LMP gödöllői képviselőjelöltje és Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A beszélgetést Szél Bernadett megnyitóbeszéde után, Dömsödi Gábor vezette.

A miniszterelnök jelölt arról beszélt, hogy olyan nyolc év áll mögöttünk, amelyben Ő személy szerint 16-ot, vagy 24-et is öregedett, merthogy olyan országban élt, amely nem nőnek való. Mint mondta:Hiszek a változásban. Olyan miniszterelnököt akarok az ország élén látni, aki a parlamentben mindannyiunkat képviseli, mert ma ez az ország a süket fülek országa lett, itt minket nem hallgatnak, s nem kérdeznek meg.

Bod Péter Ákos nem revolverezett számokkal, adatokkal, hanem azt fejtegette, hogy innováció kell, s nem összeszerelés, fenntartható életmód kell, erős, dinamikus középosztály kell.

Lengyel Szilvia azt mondta, hogy ennek az országnak egy nagy helyrebillentésre van szüksége. Gödöllő szerencsés helyzetben van a térségben, de az nem járja, hogy más helyeken pedig egy kármentésre berendezkedett országban kell élniük az embereknek. - Remélem, hogy április 9-től egy szabad, vidám alkotó életet élő országra ébredünk!

Gémesi György:" Nem tudom, hogy a kormány milyen stratégiát követ, de, hogy baj van az biztos. No nem az, ami ma történt, hogy az 5000 fő alatti településekben elindítják a "Modern falu" programot, hanem inkább az, hogy arról senki nem beszél, hogy mi lesz 2400 olyan faluval, ahol 2000 fő alatti a lakosság. Azt nem látja be a kormány, hogy erős önkormányzatok nélkül nincs fejlődés, és nincs gazdaságfejlesztés sem.

A résztvevők kérdezhettek is a jelenlevőktől, s a legtöbb kérdés, a félelemről, az egyoldalú információról, a korrekt információ hiányáról, a békétlenségről - illetve ezek miértjeiről - szóltak.

-obe-


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások