DK: A Magyar Közoktatás Napja: széthullik az oktatási rendszer
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A Magyar Közoktatás Napja: széthullik az oktatási rendszer
DK: A Magyar Közoktatás Napja: széthullik az oktatási rendszer PDF Nyomtat Email
2017 november 22., szerda 11:38

A Pedagógusok Szakszervezete a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte, hogy november 22 legyen a Magyar Közoktatás Napja.
Ebben az évben különösen fontos, hogy számot vessünk az oktatás helyzetével. Hiába harsog a kormányzati sikerpropaganda, ma nem jó Magyarországon diáknak és pedagógusnak lenni.
A meghatározó nemzetközi mérések alapján rohamosan romlik a magyar diákok teljesítménye, egyre több pedagógus hiányzik az óvodákból és iskolákból, hatalmas a bürokrácia. A nagy hangon hirdetett béremelés csak lufi, a pedagógusok bére idén csak 3,5 százalékkal nőtt, miközben az átlagbérek emelkedése ennél 10 százalékkal magasabb, tovább nő a pedagógus bérek lemaradása.
A Fidesz számára a közoktatás csak az alattvalók idomítását szolgálja, nem gondolkodó, kreatív, sikeres polgárok nevelését. Leépül és széthullik a közoktatás rendszere.
A Demokratikus Koalíció összehozza a magyar közoktatást. Visszaadjuk a pedagógusok önállóságát, kiszámítható módon emeljük béreket, minden diáknak laptopot és korszerű digitális tananyagokat adunk, két tannyelvűvé tesszük a középiskolákat. Gyermekközpontú és szabad oktatás teremtünk a szakma képviselőivel együtt.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások