A Magyar Békekör a szélsőségesek megfékezését követeli Kijevtől
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Magyar Békekör a szélsőségesek megfékezését követeli Kijevtől
A Magyar Békekör a szélsőségesek megfékezését követeli Kijevtől PDF Nyomtat Email
2017 november 15., szerda 09:43

A Magyar Békekör szerdán közleményben ítélte el az ukrán nacionalisták magyarellenes beregszászi megmozdulását, és felszólította a kijevi kormányt, hogy vonja felelősségre a megfélemlítő akció szervezőit.
Aggodalommal figyeljük a magyarellenes és az Ukrajnában élő más nemzeti kisebbségekkel szemben megnyilvánuló agresszivitást. Úgy véljük, a szélsőséges magatartás előtt a kijevi soviniszta politika nyit utat. Az anyanyelven történő oktatás betiltása egybecseng a hatalom közeli nacionalista szervezetek garázdálkodásával, és a nemzeti kisebbségek, köztük a magyarok megfélemlítését és elnyomását szolgálja.

Botrányosnak tartjuk, hogy a hatóságok nem akadályozták meg a szélsőséges megmozdulást, nem szereztek érvényt a magyar kisebbség jogának nemzeti lobogójának használatához.

A Magyar Békekör szerint Kijevnek fel kell hagynia az egységes nemzetállam-koncepcióval, és erélyesen fel kell lépnie azok ellen a szélsőséges erőkkel szemben, amelyek békétlenséget szítanak az Ukrajnában élő nemzetiségek között, és pogrom hangulatot keltenek velük szemben.

Ukrajnának mindenekelőtt saját törvényeit kell tiszteletben tartania, továbbá  a nemzetközi egyezményeket, amelyek ugyancsak garantálják a nemzetiségek anyanyelvének és jelképeinek szabad használatát.

Ukrajna politikai vezetésének erélyesen fel kell lépnie a nemzeti kisebbségek elleni uszítással és háborúzással – áll a Magyar Békekör nyilatkozatában.+++

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások