A magyar betegek adataival kísérletezget a Kormány
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 16.

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A magyar betegek adataival kísérletezget a Kormány
A magyar betegek adataival kísérletezget a Kormány PDF Nyomtat Email
2017 november 02., csütörtök 06:55
Ma indul hazánk legnagyobb egészségügyi célú emberkísérlete, ugyanis a Kormány egy alig működőképes elektronikus hálózatba csatlakoztatva kezd hazárdírozni, magyar betegek millióinak legszemélyesebb adataival.   Teszi ezt úgy, hogy nyilvánvalóan képtelen volt megteremteni a XXI. századi egészségügyet az elmúlt hét évben. Éppen ezért aggodalommal figyeli a szakma és a betegek is, ahogy november 1-től az összes beteg adatát egy biztonságosnak mondott elektronikus rendszerben kezeli tovább az állam.
Az információtechnológia vívmányai jó lehetőséget kínálnak az egészségügy fejlődésére is, de tartani lehet attól, hogy az erre a célra elköltött 8 milliárd forint ellenére, olyan problémáktól lesz hangos az EESZT mindennapos működése, mint a BKK jegyértékesítési botránya, vagy a nemzeti konzultációs portálon futó orosz kód esete. Ez mind annak a következménye, hogy a Kormány képtelen rendet tartani az egészségügyben. Különösen aggasztó, hogy a rendszer fejlesztésében feltűntek azok a szereplők, akik mindkét előző botrányban is érintettek voltak, így csak idő kérdése, hogy mikor kerülnek veszélybe a magyar betegek legféltettebb adatai. Túl a fentieken a súlyos milliárdokból felállított rendszer úgy lett létrehozva, hogy a jövő év májusától kötelező Európai Uniós adatvédelmi előírások teljesítésére alkalmatlan, ami jól mutatja, hogy mennyire tartja fontosnak a Kormány a betegek érzékeny adatait.
A Jobbik hisz abban, hogy az egészségügyet lehet állami fenntartásban is XXI. századi módon működtetni, de tudja azt is, hogy erre a XX. században ragadt pártszövetség, a Fidesz-KDNP képtelen. A Jobbik arra hívja fel a lakosság és a döntéshozók figyelmét, hogy ha bármi visszaélést tapasztalnak az új elektronikus egészségügyi rendszerben azonnal jelezzék azt a hatóságoknak, mert a betegek adatai soha sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe, és ezt minden áron meg kell akadályozni.
Lukács László frakcióvezető-helyettes
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások