• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 22.

Magdolna ünnepli névnapját.
Holnap Lenke napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva MSZF:Nincs elég tűzifa?
MSZF:Nincs elég tűzifa? PDF Nyomtat Email
2017 október 04., szerda 06:22

Lakossági bejelentések szerint az ország több részén hiányzik a tűzifa, még szabadpiaci áron is alig kapható – jelezte kedden a Magyar Szociális Fórum.
Az emberjogi mozgalom Vác környékéről és Békés megyéből kapott jelzéseket a fűtőanyag-hiányról. Van, ahol hónapok óta csak ígérgetnek, de nem szállítanak, jóllehet a hideg beállt. „Nekünk 7 köbmétert szeptember 5-re ígértek, most a legújabb ígéret a szállítótól november 15. utánra szól” – írta egy gödi panaszos. Szarvason egy idős asszony nyár óta vár a szállítmányra, hiába.

Jelzések érkeztek az MSZF-hez arról is, hogy a szállítók egyes helyeken fel sem veszik a telefonkagylót, másutt pedig közlik velük, hogy – fa híján – nem tudják teljesíteni a megrendelést.

Panaszok érkeztek amiatt is, hogy az idén már nincs kedvezményes tűzifa ellátás, akció a rászorultaknak és a nyugdíjasoknak. Az egyik panaszos így írt: „Ha így néznek sokan a tél elé, nem tudom, mi lesz még több nyomorulttal, aki még minimálisan sem tud fizetni”.

A Magyar Szociális Fórum vasárnap közleményben hívta fel a kormány figyelmét arra, hogy újból közeleg a fagyhalál veszélye, és a tömeges életvesztést nem lehet csupán a hajléktalan szálláshelyek növelésével megszüntetni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások