• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 17. kedd

Endre, Elek ünnepli névnapját.
Holnap Frigyes napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Észak-Korea kontra Egyesült Államok
Észak-Korea kontra Egyesült Államok PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 11., péntek 10:10

A megváltozott nemzetközi erőviszonyok sajátos megnyilvánulásának véli Észak-Korea és az Egyesült Államok katonai szembesülését a Magyar Békekör.

Pénteken kiadott értékelésében a civil szerveződés úgy látja, hogy az USA nem tud mit kezdeni ellenlábasával, mert ha „tűzzel és dühhel” lépne fel ellene, mint Trump elnök helyezte kilátásba a Guam elleni támadás esetére, nem csak Észak-Koreával, hanem Kínával és Oroszországgal is szembetalálná magát, az atom nagyhatalmak közvetlen szembesülésének kockázatával.

– Nehéz megbarátkozni annak tudatával, hogy nem tehetem többé, amit eddig megtehettem, és meg kell alkudnom olyanokkal is, akiket a legszívesebben a vízbe fojtanék – érzékelteti a Békekör az amerikai vezetés lelki állapotát. Pedig nincs más lehetőség a világégéssel szemben – fűzi hozzá.

Egyöntetű a nagyhatalmak álláspontja Észak-Korea provokatív magatartásának elítélésében. Nincs viszont egyetértés abban, hogy a szankciókon kívül milyen politikai megoldást akarnak. Oroszország és Kína nemzetközi tárgyalást javasol a két Korea teljes denuklearizálásáért, és az amerikai haderő kivonásáért délről. Erre az USA eddig nem volt hajlandó. Hangoztatta ugyan szándékát a diplomáciai rendezésre, de semmit sem tett érte, Észak-Korea pedig abba a kísértésbe esett, hogy erővel pótolhatja a józan észt.  Csak remélni lehet, hogy szavait nem váltja tettekre! – írta a Békekör.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások