• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Vezető szerepet játszhat a BRICS a szegénység és az éhezés felszámolásában
Vezető szerepet játszhat a BRICS a szegénység és az éhezés felszámolásában PDF Nyomtat Email
2017 június 17., szombat 19:31

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) véleménye szerint minden esély megvan arra, hogy a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport vezető szerepet játsszon a szegénység és az éhezés felszámolásában a világon – adta hírül a Magyar Szociális Fórum szombaton a FAO közleménye alapján.

A BRICS gazdasági tömörülés öt államában él az emberiség 40 százaléka, tőlük származik a világon előállított bruttó termék (GDP) 20 százaléka, és ők termelik a világon megtermelt gabona egyharmadát.

„A BRICS országai fontos politikai szerepet játszanak a nemzetközi színtéren. A fejlődő országok követendő példaként tekintenek az utóbbi évtizedekben elért sikerükre a gazdasági fejlődés terén” – áll abban a nyilatkozatban, amelyet Kundhavi Kadiresan, a FAO főigazgató-helyettese adott ki a BRICS államok mezőgazdasági minisztereinek nankingi (Kína) VII. tanácskozásáról.

Kadiresan kiemelte, az öt ország fejlett agrárfejlesztési rendszerével számos fejlődő országnak segít abban, hogy növekvő népességének fenntartható módon megtermelt élelmet biztosítsanak.

Bármilyen fontos is, a mezőgazdasági termelés növelése önmagában nem elegendő a szegénység és az éhezés leküzdésére. Olyan társadalompolitikára is szükség van, amely védi az emberek életét és egészségét, és erősíti a termelők bizalmát a vállalkozás iránt – idézte a FAO véleményét a Magyar Szociális Fórum.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások