• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 27.

Hella ünnepli névnapját.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Nem kell ide CEU, majd “tanítanak” a közmunkások - Orbán akár be is zárathatná az iskolákat
DK: Nem kell ide CEU, majd “tanítanak” a közmunkások - Orbán akár be is zárathatná az iskolákat PDF Nyomtat Email
2017 április 19., szerda 12:42

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy látványosan oktatás-ellenes salátatörvényt nyújtott be: a módosítás a jövőben lehetővé tenné, hogy képesítés nélküli tanárok oktassanak az iskolákban. Ez nyílt kormányzati beismerése annak, hogy a pedagógusok életpályamodellje megbukott, az orbáni Magyarországon pedig egyre kevesebb ember akar tanár lenni. Orbán Viktor oktatás-ellenes politikája továbbra is egyértelmű: nem kell ide CEU, meg versenyképes tudás, Fidesz-szavazókat elvégre közmunkások is tudnak majd nevelni az “iskolának” nevezett helyeken. Innen már nincs messze, hogy a kórházakban is lehessen képesítés nélkül műtéteket végezni.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor akár be is zárathatja a magyar iskolákat, ha nem tartja vállalhatatlannak az EMMI salátatörvényét. A DK felháborítónak tartja, hogy a Fidesz szándékosan silányabbá akarja tenni az elmúlt 7 évben egyébként is szétvert oktatás színvonalát. Ha ezentúl nem kell tanári végzettség a tanításhoz, akkor a magyar iskolákban megszerezhető végzettségnek pontosan a szemeteskosárban lesz a helye. A DK szerint ennél gátlástalanabbul nem lehet tönkretenni egy felnövekvő nemzedék és egy ország jövőjét.

Niedermüller Péter
Alelnök
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások