Budapesti béketüntetés az amerikai nagykövetség előtt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 18. hétfő

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Budapesti béketüntetés az amerikai nagykövetség előtt
Budapesti béketüntetés az amerikai nagykövetség előtt PDF Nyomtat Email
2017 április 12., szerda 06:47

Tiltakozó gyűlést tartottak kedd este az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége előtt a Szíria ellen elkövetett amerikai agresszió miatt. A megmozdulást a Magyar Békekör és a Fórum Szíriáért Egyesület szervezte.
A tiltakozók „Békét akarunk”, „We want Peace” feliratú molinóval jelentek, magyar és szír zászlókat lobogtattak, és Aszad elnököt ábrázoló fotókat tartottak a magasba. Gyűlésük első aktusaként kegyelettel adóztak annak a 87 szír ember, köztük 21 gyermek emlékének, aki egy Idlib melletti kis faluban halt meg, amikor felrobbant a terroristák harcigáz raktára.

A szónokok, Csikós Sándor diplomata, Dr. Hassan Elsayed mérnök, a magyarországi Arab Közösség Egyesületének elnöke, Dr. Tarek Maiyale, a Budapesti Műszaki Egyetem docense, és Simó Endre újságíró, a Békekör alapítója agressziónak minősítette, hogy az Egyesült Államok április 7-én olyan ország ellen indított támadást, amely függetlenségi harcát vívja az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezetekkel szemben. A békegyűlésen az Egyesült Államok 2003. évi Irak elleni agressziójához hasonlították a Szíria elleni mostani támadást. „Akkoriban Szaddam Huszeint vádolták meg azzal, hogy tömegpusztító fegyvert rejteget, de nem találtak ott ilyent, az olajkutak hozamát viszont máig élvezik” – hangzott el.

Trump elnök utasítására az amerikai haderő anélkül támadott Szíriára, hogy minden kétséget kizáró bizonyítéka lett volna, kié volt a harci gáz, mely kioltotta ártatlan civilek életét. „A militarista politikának, a birodalmi terjeszkedés logikájának nincs szüksége bizonyítékra! Elég neki az ürügy, a légből kapott állítás, a koholt vád” – vélték.

„Szörnyű dolog feltételezni, hogy a világhatalom első embere abban érdekelt, hogy az igazság ne derüljön ki!” - mondta Simó Endre, arra kérve Trump elnököt, bizonyítsa be, hogy érdekelt az igazság kiderítésében, és ne hagyja, hogy kormányára úgy tekintsen a világ, mint amely hazudik.

A gyűlés résztvevői értékelték, hogy a magyar kormány – más NATO-államokkal ellentétesen – nem tapsolt az amerikai támadásnak.

Magyarország a szír politikai rendezésben érdekelt, mert ez szolgálja békéhez fűződő nemzeti érdekünket, mely egybeesik a szír nép és a világ népeinek békéhez fűződő érdekével – állapították meg a Szabadság téren a magyar és szír tüntetők.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások