• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Miskolc álljon a bérunió mellé
Miskolc álljon a bérunió mellé PDF Nyomtat Email
2017 április 11., kedd 11:12

A Fidesz szerint Miskolc erősödik, a KSH szerint viszont leszakad – véli a Jobbik. Az ellenzéki párt arra kéri a miskolci városvezetést, támogassák a Jobbik béruniós kezdeményezését.
A KSH legfrissebb adatai szerint tovább nőtt a bérszakadék Kelet- és Nyugat-Magyarország között: amíg Győrben az átlagkereset 182 ezer forint, Budapesten 226 ezer, Miskolc térségében mindössze 133 ezer forint, ismertette az adatokat Jakab Péter keddi sajtótájékoztatóján. A Jobbik frakcióvezetője szerint a miskolci bérek nemcsak a nyugat-európaitól, de a nyugat-magyarországitól is messze elmaradnak, ezért a városban kiemelten fontos a Jobbik béruniós kezdeményezése, vagyis olyan európai gazdaságpolitika kialakítása, amely lehetővé teszi a bérek felzárkóztatását.

Jakab Péter elmondta, a legutóbbi közgyűlésen arra kérte Miskolc polgármesterét, álljon a bérunió mellé. Kriza Ákos erre nem volt hajlandó, szerinte ugyanis Miskolcon már eddig is rekordmértékben nőttek a bérek. „A polgármester egymilliós fizetése valóban rekordmértékben nőtt, a miskolciaké azonban nem” közölte a jobbikos politikus, aki szerint a Fidesz bérunió helyett továbbra is olcsó ukrán vendégmunkásokban látja a jövőt.

https://www.youtube.com/watch?v=bYWudA3hcTg

Jakab Péter jelezte: a soron következő közgyűlésen a Jobbik határozati javaslatban fogja kérni Miskolc képviselőit, támogassák a nyugat-európai béreket célul kitűző béruniót, amely mögé eddig nyolc kelet-közép európai ország sorakozott fel.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások