• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú Tiszaújváros talpon maradt
Tiszaújváros talpon maradt PDF Nyomtat Email
2012 augusztus 07., kedd 22:51

Tiszaújváros a gazdasági válság ellenére talpon maradt, sőt töretlenül fejlődik – nyilatkozta az Észak Magyarországnak Bráz György polgármester, aki a nyugalmat, a közös munkához elengedhetetlen békességet nevezte a város egyik legnagyobb értékének a megyei napilapnak adott interjúban.

- A 2010-es választás óta három jelentős cég – az Akzo Nobel, illetve a két erőmű – zárta be kapuját. Több száz ember maradt munka nélkül, s az önkormányzat is elvesztett három adófizető gazdasági társaságot – nyilatkozta Bráz György. - A rendelkezésünkre álló eszközökkel azonban mindannyian – a képviselő-testület, a hivatal, az intézmények és a cégek vezetői, dolgozói és a város lakói – azon munkálkodunk, hogy a jelenlegi színvonalat megtartsuk, sőt jelen körülmények közepette is fejlesszük.

Például úgy, hogy a nehezedő anyagi lehetőségek dacára is nagy hangsúlyt helyezünk a szociális támogatásokra. Említhetek egy másik példát. Egy hónapja írtuk alá azt a szerződést, amely 2027. december 31-ig megoldja városunkban a víziközmű szolgáltatást. Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt.-vel kötött megállapodás garanciát nyújt arra, hogy nem nőnek a lakosság terhei, a most befejeződött szennyvíztisztító rekonstrukcióhoz kapcsolódó hiteltörlesztés nem jelent külön megterhelést az önkormányzatnak, ugyanakkor az önkormányzati tulajdonú eddigi szolgáltató, a TiszaSzolg 2004 Kft. alvállalkozóként részt vesz a szolgáltatásban, megőrizve a munkahelyeket, s megteremtve annak lehetőségét, hogy a cég továbbra is jövedelmező vállalkozás maradjon.

Mondok még egy példát.A közelmúltban jelentette be a Mol, hogy a Tiszai Vegyi Kombinát területén épül fel a butadién üzem. Hogy ehhez nekünk mi közünk van?A hozzánk tartozó rendszerekben óvatos és átgondolt változtatásokat viszünk véghez, de az ipar, a gazdaság más elvek mentén működik. Mi azt tehetjük, s tesszük is, hogy olyan környezetet teremtünk, amely vonzóvá teszi a települést a betelepülni vagy fejleszteni szándékozó cégek számára. Ezt tettük akkor is, amikor a Mol és a TVK igényeinek megfelelően módosítottuk az ipartelepre vonatkozó településrendezési tervet és építési szabályzatot. Ide sorolhatom azt is, hogy csatlakoztunk a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társuláshoz, s ezzel nem csupán a hulladékkezelés ügyét oldottuk meg, hanem megszabadultunk a korábbi hulladéktelep kötelező rekultivációjának több száz millió forintos költségétől is.

Ezt követően a fejlesztésekről beszélt a polgármester. - Tavaly adtuk át a rendelőintézet 1,5 milliárd forintból felújított, korszerűsített szakrendelői szárnyát, ugyancsak 2011- ben készült el a Tiszaszederkény városrészbe vezető kerékpárút és épült ki a hőközpontok távfelügyeleti rendszere. Július 31-én lesz a felújított szennyvíztisztító műszaki átadása, s e héten fejeződik be a rendelőintézet gyermekorvosi és háziorvosi szárnyainak, valamint a Városháza külső felújítása. Látható Tiszaújváros – így neveztük el azt a programot, melynek során lépésről-lépésre felújítjuk, megszépítjük közterületeinket, középületeinket. Ugyanakkor a panelprogram vagy az önkormányzat által létrehozott energiaracionalizálási alap, illetve az épületfenntartási alap jóvoltából sorra megújulnak, megszépülnek és korszerűsödnek a társasházi épületek is.

Készítjük már azt a tervet is, amely a 2020-ig megvalósítandó fejlesztéseket tartalmazza. - Tiszaújváros a nehézségek ellenére is talpon maradt, mi több, nem csak helyben jár, hanem halad előre. Ilyen körülmények között az ember nem veszítheti el sem az optimizmusát, sem a tettrekészségét. Erre szükség is lesz, hiszen komoly változások előtt áll az önkormányzati rendszer, de meggyőződésem, hogy közösen, együttműködve biztosítani tudjuk Tiszaújváros jövőjét - zárta az interjút Bráz György.

 

Forrás:tiszaujvaros.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások