Születésnapi Szikszó Jegy
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 15. szerda

Henrik ünnepli névnapját.
Holnap Valter napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Születésnapi Szikszó Jegy
Születésnapi Szikszó Jegy PDF Nyomtat Email
2019 április 04., csütörtök 12:19

Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.  Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező-  2018  december 31-éig az  említett életkort   betöltött személy  40  ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, két részletben, tavasszal és ősszel. A program már több éves múltra tekint vissza.


Füzesséri József
Szikszó polgármestere és Takács Lászlóné alpolgármester a napokban adták át személyesen a Bethánia Szeretetotthonban az idei tavaszi jegyeket. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt:  Szikszó 30. születésnapja alkalmából döntött úgy az önkormányzat, hogy az idén megduplázza a támogatást, tavasszal és ősszel is megkapják az érintettek a Szikszó jegyet. Ezzel is emlékezetessé téve számukra a jubileumot.  Hangsúlyozta : egy város életében kiemelkedően fontos,, hogy odafigyeljen a közösség időseinek a tapasztalataira. Hiszen fejlődni és gyarapodni csak úgy lehet, ha tiszteljük a múltat. Szikszó gazdasági fejlődése lehetővé teszi évek óta, hogy támogatással is kifejezze tiszteletét az idős emberek felé. Kezdetekben a Szikszó jegyet csak adókra lehetett felhasználni,de a visszajelzések alapján évről évre bővül a felhasználás köre. Az idén is adókra, önkormányzati cégek szolgáltatásaira, és helyi vállalkozókkal történt megállapodás keretében két  élelmiszer boltokban is  beválható a jegy.A jegyhez az idén is jár egy ezer forint értékű úgynevezett Szikszó támogató jegy. Ennek a célja az, hogy az idősek személyesen is tudják formálni a közösséget,  ugyanis  ez arra szolgál, hogy a város közérdekű ügyeit segítse.  A  jeggyel rendelkezők  bárkinek-  civil szervezeteknek,   intézményeknek,  magánszemélyeknek-   odaadhatják azt,  aki olyan kész programmal áll elő, ami a városban élőket szolgálja.

Füzesséri József beszámolt a tavalyi kedvező tapasztalatokról, hiszen ez a támogató jegy nagyon népszerű lett a városban. Számtalan közösséget segített hozzá ahhoz, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.A tavaszi Szikszó jegyek átadása, kikézbesítése már megtörtént. Az őszi 20 000 forint értékű jegyet pedig szeptember 21-én, a városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő Idősek Találkozóján adják majd át.

A csatolásban található fotókat a rendezvényen a Szikszó Tv készítette.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások