Új autót kaptak a polgárőrök!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 26. kedd

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Új autót kaptak a polgárőrök!
Új autót kaptak a polgárőrök! PDF Nyomtat Email
2018 július 18., szerda 14:01

Putnokon már 7 éve működik a Gömöri Polgárőr Egyesület. A jelenleg 30 fővel működő csapat nagymértékben hozzájárul a helyi közbiztonság fenntartásához. A közterületi járőrözésen és rendezvénybiztosításon kívül,segítik a rendőrök munkáját és a közterületre kihelyezett térfigyelő kamerákat is ők figyelik.


A szervezet, megalakulása után együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel. Ennek értelmében önállóan csak járőrözési feladatot láthatnak el, de a rendőrségen ezt is be kell jelenteniük. A polgárőr ugyan szolgálat alatt közfeladatot ellátó személynek minősül, de hatósági jogokkal nem rendelkezik. Az egyesület tagjai a szabadidejükben, ingyen és bérmentve látják el munkájukat. A szervezet rendelkezik fiatalkorú (14-18 év közötti) tagokkal is, akik az ifjú polgárőr elnevezést kapták, nekik eltérő feladatkörük van.

Az egyesület fenntartásáról Putnok város és a Megyei Polgárőr Szövetség gondoskodik. A már említett szolgálati autót a járőrszolgálatok megkönnyítése érdekében kapta az egyesület az Országos Polgárőr Szövetségtől, önzetlen munkájuk elismeréséül. Az új autó egy 5 éves, turbódízeles, összkerék meghajtású Skoda Yeti személygépjármű, amely alkalmas a dombvidékben meghúzódó pincesorokon való közlekedésre is. A fenntartását szintén a működési támogatásokból fedezik

Filep Dávid

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások