A putnoki védőnőket köszöntötte a Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 19. kedd

József ünnepli névnapját.
Holnap Klaudia napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló A putnoki védőnőket köszöntötte a Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője
A putnoki védőnőket köszöntötte a Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője PDF Nyomtat Email
2018 július 18., szerda 13:57

1915. június 13-án Budapesten Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével született meg az „Országos Stefánia Szövetség az Anyák és Csecsemők Védelmére", és ezen belül a Védőnői Szolgálat.

Ennek okán minden év június 13-án a magyar védőnőket ünnepeljük. A védőnői szolgálat 1917. november 14-én alakult kötelező hálózattá az "anya- és csecsemővédelmi intézmény szervezéséről" szóló rendelet hatályba lépése után. Magyarországon a Magyar Védőnők Egyesülete tömöríti az ország védőnőit. Érdekvédelmi szervezetként felügyelik a védőnőket érintő jogszabályok megalkotását és változását.

Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője és Tamás Barnabás a város polgármestere köszöntötte a putnoki védőnőket. Miután elhangzott a köszöntőbeszéd az országgyűlési képviselő még hosszasan beszélgetett velük.

Szó volt a szakmai nehézségekről és arról, hogy milyen esetleges változásokat látnak szükségesnek a szakmabeliek. A védőnők fontosnak tartották többek között azt, hogy a fejlesztések során megvásárlásra kerülő eszközökről a szakmabeliek véleménye súlyozottan számítson. Hozzátették, hogy a putnoki nagyon jó példa erre, hiszen itt mindig a nővérek véleménye alapján mennek végbe a beruházások. Mivel a város polgármestere rendszeres kapcsolatban áll az országgyűlési képviselővel, rajta keresztül a védőnők azonnal javaslatot tehetnek, ha valamilyen ötletük, gondolatuk van.

Filep Dávid

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások