Táborozni jó
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. november 15. csütörtök

Albert, Lipót ünnepli névnapját.
Holnap Ödön napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Táborozni jó
Táborozni jó PDF Nyomtat Email
2018 július 06., péntek 21:50

Ha nyár, akkor itt a táborozás ideje. Nem történhetett ez másképpen Harsányban sem, ahol több különféle tábor színesítette a gyerekek szünidejét. Volt itt hittan tábor, focitábor és egy játék kuckó névre keresztelt napközis tábor is. A szervezők nagy örömmel és szeretettel írnak táboraikról.
Hit
Ebben az esztendőben is megszervezésre került hittanos gyermekeink számára a hittantábor. „Jézus, a Jó Pásztor!” volt együttlétünk alapgondolata ezen az öt napon.  Igyekeztünk Jézus nyomába szegődni, mint „legelőjének nyája” figyelni rá, hallgatni őt. Napjainkat a reggeli imádsággal, a kihúzott szentírási igerészekkel kezdtük és szentmisével zártuk. Négy csapatban egymással versengve vagy közös alkotó munkában, játékban és imádságban töltöttük el az időt. A fagy kivételével mindenféle időjárásban volt részünk, de ez sem a tervezett programokat, sem jókedvünket nem rontotta el, sőt összeszedettebbé, egymásra figyelőbbé tett bennünket. A számháború, a foci, a kézműves foglalkozások, s végül az utolsó estén az éjszakai túra, sok élménnyel gazdagított bennünket. Számos játék mellett az egyéni és közös felelősségtudatot is építettük a közösség szolgálata által. Ez csoportonként a rendrakás, az asztal körüli feladatok, vagy a szentmisén való ministrálás, felolvasás és a zenei szolgálat által valósult meg. A Jó Pásztornak, Jézusnak hála, és minden táborozónak, segítőnek köszönet az együtt töltött napok sikeréért. Továbbá köszönet az önkormányzatnak, az iskolának támogatásukért, a falubelieknek türelmükért. (Harsányi Plébánia, 2018. június 26-30.)
Kővári F. Dávid TORG, plébános.

Sport
A Harsányi Hársfavirág Óvodában június 25-től 29-ig Gável András edző részvételével focitábort szerveztünk. A gyerekek az óvodában gyülekeztek, majd az edző vezetésével a műfüves pályára, vagy ha azt az időjárási viszonyok nem engedték meg, a tornaterembe mentek. Itt erőnléti edzés, ügyességi, játékos feladatok, kispályás foci zajlott. A tábor célja a gyerekek edzettségének, ügyességének, technikai képességének fejlesztése volt. Az edzések végeztével a megfáradt focisták az óvodába térhettek vissza, ahol finom ebéd várta őket.
Nagyné Sír Ildikó óvodavezető

Önfeledt játék
JÁTÉK-KUCKÓ néven napközis tábort szerveztünk négy és tizenkét év közöttiek részére július 2-től 6-ig. A tábor folyamán rengeteg különféle programban vehettek részt és mérhették össze a tudásukat a gyerekek. Voltak kézműves foglalkozások, sport feladatok, dráma játékok, filmvetítés, íjászat, kirándulások és csapat vetélkedők. Mind a tizenhat gyerek nagyon jól érezte magát, és remek hangulatban telt el számukra ez a hét. A tábornak otthont adó Közösségi Ház kikapcsolódást segítő felszereléseivel nagyban hozzájárult a táborozó gyerekeket ért élmények fokozásához. A buszos kirándulás során eljutottunk Kisgyőrbe, ahol a fafaragásokat néztük meg, és vidám perceket töltöttünk el a játszótéren. A hetet ki-mit tud játékkal és bábelőadással zártuk.
Olajos Mihály családgondozó

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások