Újra rendőrkutya vigyázza az utcákat!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 23. csütörtök

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Újra rendőrkutya vigyázza az utcákat!
Újra rendőrkutya vigyázza az utcákat! PDF Nyomtat Email
2018 június 06., szerda 10:19

Több, mint 10 év után újra van rendőrkutyája a putnoki rendőrőrsnek. A másfél éves fiatal német-juhászt, aki avatási nevéről Bánkútról kapta a Bánk megszólítást, tavaly decemberben vásárolta a rendőrség.

Minősítését Dunakeszin szerezte egy 6 hetes kiképzés elvégzését követően. Ennek értelmében járőrkutyaként teljes értékű kényszerítőeszközként szolgál, miközben gazdájával szolgálatot lát el.

Bánk, Polák Gábor r. törzszászlóshoz tartozik majd. Az ő elmondása alapján, bár a kutya elsősorban épp úgy kényszerítőeszköz, mint a fegyver vagy a gumibot, így alkalmazása és az őt alkalmazó hatásköre is megegyezik más járőrökével, ő társként tekint rá, hiszen egy önállóan gondolkodni képes lény.  

Polák Gábor 1995-ben szerelt fel és 2013 óta szolgál Putnokon. 2000-ben végezte el azt a három hónapos alaptanfolyamot, amely lehetővé teszi, hogy járőrkutyával dolgozhasson. Azóta Bánk a 4. kutya, akit a rendőrségtől kapott.

Körzeti megbízottként az ózdi rendőrkapitányság és a putnoki rendőrörs illetékességén kívül, Sajóvelezd, Királd, Dubicsány és Sajómercse községekben járőröznek majd Bánkkal.

Filep Dávid

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások