135 bort neveztek Sajóbábonyban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 15. kedd

Lóránt ünnepli névnapját.
Holnap Gusztáv napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló 135 bort neveztek Sajóbábonyban
135 bort neveztek Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email
2018 április 16., hétfő 19:33

"Ez a világ mi vóna, ha a bor nem vóna" - hangzott a költői kérdés abban a dalban, amelyet a délutáni Bor-show-ban hallhattunk Sajóbábonyban.

Hangulatos műsor, pincelátogatás színesítette a programok sorát, hogy a XXI. Borversenyre érkező vendégek, és nevezők is jól szórakozzanak, amíg a szigorú zsűri meghozza a döntést. Az eredményhirdetésen, Dr.Szilva István polgármester köszöntötte a vendégeket, s megköszönte minden résztvevőnek, hogy megtisztelte a rendezvényt, s elhozta a borát, és minden pincegazdának aki kinyitotta a pincéjét a vendégek előtt.


Barta Gábor zsűri elnök szerint, kevés olyan borverseny van manapság ahol 135 borból mindössze 9 kap oklevelet, s a többi mind arany, ezüst, bronz minősítésre jogosult,  s 7 Nagy arany díjas is van, az Év bora, a Sajóbábony bora és a Deák Imre emlékbor mellett. Ez is azt mutatja, hogy az előző év jó évjárat volt, s hogy egyre többen adnak arra, hogy magas minőségű, jól kezelt borokat készítsenek, s nevezzenek.

Míg az eredményre vártunk, egy egri borásszal, Szabó Ferenccel beszélgettem, aki mint mondja igazi nőknek való bort is hozott a versenyre, amit Ő Eger Csillagának nevez -ezüst minősítést kapott - s amelyért négy fajta szőlőt telepített: Bianca, Zalagyöngye, Lakhegyi mézes és Rita adta a finom nedű alapanyagát.


OBE-OL

Képek a galériában.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások