• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 24. csütörtök

Eszter ünnepli névnapját.
Holnap Orbán napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Sajóbábonyi Város nap
Sajóbábonyi Város nap PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 04., hétfő 19:07

Szakítottak a sajóbábonyiak a korábbi hagyományokkal hiszen a városnap már nem csak egy napból áll, hanem egy programsorozat része. Szerdán egy kiváló festőművész kiállításával nyitották meg a városnapi programsorozatukat.


Ezt követően csütörtökön a már jól bevált termés bemutatóval bővítették a program kínálatot. A Tájház csűrjében a Sajóbábonyi Kertbarátkör Egyesület közreműködésével a helyi gazdák és gazdasszonyok mutathatják meg idei szorgos munkájuk gyümölcsét.

Az idei év újabb színfoltja a tájház udvarán életre hívott úgynevezett városnapi ráhangoló, amellyel a régi hagyományok felelevenítése volt a cél.

Az idei éven először utcabált is tartottak, a tűzijáték után illetve a színpadnál elhelyezett urnában leadhatják a Sajóbábonyiak a szavazataikat arra, hogy kit szeretnének látni a jövő évi városnapi rendezvényen.

Minden korosztály számára  kikapcsolódást biztosítottak, úgy hogy megőrizve a hagyományokat de újszerű és változatos programokat is kínálnak.

 

Dr. Szilva István, a település polgármestere köszöntőbeszédében a következőt mondta: "Azt szokták mondani, hogy kétféle ember van. A feléig töltött pohárra az egyikfajta azt mondja, hogy félig tele van, a másik pedig azt, hogy félig üres. Mi, magyarok, többnyire az utóbbi fajtába tartozunk. Arra tanított minket a történelem, hogy ne legyünk túl optimisták, mert a végén még jön valaki, és kiissza a poharunkból a maradékot is.

Mégis azt mondom, hogy mi, sajóbábonyiak, legyünk kicsit derűlátóbbak. Van ugyanis okunk rá. Itt élünk a világ egyik leggyönyörűbb vidékén, amit őseink és elődeink sok ezer éve művelnek már meg, és ahol a mai napig egy összetartó, építő közösség él. Nekünk nem kell félnünk a jövőtől, mert a föld mindig ad enni annak, aki tud bánni vele.

2009 óta immár nyolcadik alkalommal érkeztünk el ehhez a naphoz, amikor a közösség összegyűlhet egy városnap keretében egy kis lazításra, egy kis szórakozásra, amikor – legalábbis egy rövid kis időre - , nem kell foglalkozni a mindennapok problémájával.
Ezzel a nappal szeretnénk kedveskedni minden olyan sajóbábonyi lakosnak, akik szívükön viselik településünk sorsát. Megérdemlik, hogy jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, hisz ki így, ki úgy tesz azért, hogy a település szépüljön, fejlődjön, jobbá váljon."

Képösszeállításunk a galériában is tanúskodik arról, hogy jól sikerült az idei Városnap Sajóbábonyban.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások