• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 16. hétfő

Valter ünnepli névnapját.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Keresztúriak XVIII. találkozója Sajókeresztúron
Keresztúriak XVIII. találkozója Sajókeresztúron PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 11., péntek 18:08

Most még éppen az Ismerős Arcok együttes koncertje szól a sajókeresztúri színpadon, és egész délután néptánccsoportok fellépésében gyönyörködhetett  a nagyérdemű.

Mint azt Kollár Miklós polgármestertől megtudtuk, 25 keresztúr nevű település vesz részt az idei találkozón, s 750 vendéget fogadnak a házigazdák. A települések képviselői tegnap délután érkeztek, ma délelőtt zeneszó mellett felvonultak Sajókeresztúron, majd a hatalmas erre a célra felállított sátorban ünnepélyes megnyitón vettek részt. A sajókeresztúri polgármester köszöntötte a meghívottakat, s elmondta, hogy a rendezvény megszervezésére beadott első pályázat nem nyert, és akkor azért kétségessé vált az idei rendezvény megszervezése, de azután a következő pályázaton, Rákoskeresztúr hathatós segítségével, mind a magyar kormány, mind az európai unio támogatta a rendezvényt. Kovács József a KNTSZ elnöke beszélt a találkozók történetéről, jelentőségéről. Azt is elárulta, hogy a holnapi közgyűlésen derül ki, ki lesz a következő vendéglátó.


Csöbör Katalin országgyűlési képviselő videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket. Hagyomány szerint átadták a Sajókeresztúrért kitüntető címet, amelyet ebben az évben Rátkai Józsefnének, é Molnár Józsefnek ítélte oda a helyi testület. A Keresztúriak Érdemrendet, amelyet 2009-ben alapítottak, Kollár Miklós kapta meg. A Csodavár Ovisok tánca a megnyitón osztatlan sikert aratott.
Vasárnapig tart a hagyományos ünnep, és addig a házigazda település minden tagja azon igyekszik, hogy mindenki nagyon jól érezze magát. A sokszínű programokra természetesen várják a szomszédos települések lakóit is.


OBE-OL
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások