• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 26. csütörtök

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló Polgármesteri tanulmányi kirándulás Harsányban
Polgármesteri tanulmányi kirándulás Harsányban PDF Nyomtat Email
2017 május 31., szerda 21:06

A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésben 6 megye település vezetői látogatnak el Harsányban.

Az út célja  hogy a résztvevő  polgármesterek megismerjék, megtapasztalják, lássák, és magával vigyék jó ötletként a kínálkozó településfejlesztési és közösségépítési, helyi értékek feltárásának, láthatóvá és élővé tételének jó gyakorlatait. Továbbá, hogy azok megismerésén keresztül szerezzenek új ismereteket, tapasztalatokat, kapcsolatokat, hogy segítse a látottak, tapasztaltak alapján a későbbi, saját tevékenységbe illeszkedő adaptálást.  


Szabó Gergely polgármester a Sópincébe várta és köszöntötte a vendégeket, amelyről elmondta, hogy ez a község egyik turisztikai büszkesége." Eredetileg az egri érsekség boros pincéje volt. 2010-ben fogant meg a gondolat, hogy valami olyan kell csinálnunk ami egyedi, s mivel Harsánynak Parajd a testvér települése, így született meg az ötlet, amelyet aztán megvalósítás követett, amely nem volt egyszerű, hiszen nagyon rossz állapotban volt a pince. Mára már olyan népszerű  a Sópince, hogy családok, baráti társaságok, óvodai csoportok jönnek nap mint nap gyógyulni. Két évvel ezelőtt pedig megnyitottuk itt a helytörténeti gyűjteményünket is, amely a helyi borászkodásról szól."


Azt is hozzátette, hogy mindez közfoglalkoztatás keretében készült. A polgármester végigvezette a vendégeket a sópincében, s közben a település szépségéről, lehetőségeiről beszélt: -Ezenkívül horgásztavaink vannak, sikeres Szürke-marha Fesztiválunk augusztusban, nálunk található a világon a legtöbb - 13 000 darab - plüssmackó, kalandparkunk van, tehát nálunk egy egész napot eltölthet a vendég. De a cél az, hogy a térségben több napig itt tartózkodjon a látogató, ezért mind a szomszéd településekkel, mind Miskolccal jó kapcsolatot tartunk, s igyekszünk összehangolni a programokat. Amikor délután ellátogatnak Kisgyőrbe, ott meglátják, hogy egy kis település milyen csodálatossá tehető a fafaragások révén.

Szabó Gergely azt is elmondta a vendégeknek, hogy mindaz ami itt 2010-től megvalósult, nem csak annak köszönhető, hogy 4,4 milliárd forint pályázati pénzt kapott a település, hanem annak is, hogy a gazdaság szereplői, a lakosság és az önkormányzat között nagy az összefogás, s a közös cél érdekében nem versengés, hanem közös munka van.

A vendégek megnézték a helyi gazdaságot, a települést, az önkormányzati sertéstelepet is, majd délután Kisgyőrbe látogattak.

Fotó:OL

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások