• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 21. szombat

Konrád ünnepli névnapját.
Holnap Csilla napja lesz.
Főoldal Közélet Barangoló A gazdaságfejlesztésre és a közösségépítésre fókuszálnak
A gazdaságfejlesztésre és a közösségépítésre fókuszálnak PDF Nyomtat Email
2017 január 07., szombat 07:18

Szirmabesenyői évértékelés


„Mostanában csupa jó dolog történik Szirmabesenyőben „ – kezdte Huszti Gábor polgármester, az elmúlt év értékelését a péntek reggelre összehívott sajtóreggelin, amelyen részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is.  Majd így folytatta: A célok tekintetében két fő irány van: a gazdaságfejlesztés és a közösségépítés. A település vezetője az elmúlt év sikereiről és az idei év terveiről is beszélt.
-    A gazdaságfejlesztésre azért kell fókuszálnunk, mert a településnek még mindig alacsony az adóerőképessége. Ugyan már sikerült ebben kicsit előrelépnünk, de van még mit tennünk. Igaz, meglehetősen sok vállalkozás működik Szirmabesenyő területén, de a bevételünk jóval  több is lehetne. Az elmúlt évben két autószalon nyitotta meg kapuit, s az Ongropack is épül, tehát lesz előrelépés ebben a tekintetben is.


Szirmabesenyő önkormányzatának jelenleg több pályázata vár elbírálásra, - illetve tudjuk, hogy van már elnyert pályázatunk is - ezek összértéke 4,3 milliárd forint- mondta Huszti Gábor. Ezek közül fontos, a miskolci repülőtér szirmabesenyői önkormányzathoz tartozó 50 és fél hektáros részének ipari parkként való fejlesztése, amelyre  1,3 milliárd forintot szeretnénk elnyerni. Valamint a  Szirmay-kastély rekonstrukciójára is pályázunk, ahol a kastélypark is megújulna.  Pályáztunk iskola, óvoda, konyha felújításra bővítésre is, valamint egy 18,3  kilométer hosszú kerékpárútra, amely Sajóbábonytól a Bosch-ig tart.


Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője vette át a szót, aki elmondta, hogy jó helyzetben van Szirmabesenyő, mert ezt a ciklust az önkormányzat adósság nélkül kezdte. Az intézmények is megfelelő helyzetben vannak. Az elmúlt évben számos fejlesztés valósult meg Szirmabesenyőben, és az idén a Bosch is fejlesztést, bővítést tervez, - mondta. Ebben az évben a Miskolc–Kassa autópálya alapkövét is leteszik, amelynek megépítése jelentős lépés lesz a gazdasági fellendülés szempontjából.


Huszti Gábor polgármester visszavéve a szót arról beszélt, hogy a település önkormányzata már az elmúlt évben is több újítást vezetett be. Így itt minden óvodás és iskolás ingyen étkezhet, lovas-iskolát szerveztek a helyi diákoknak, illetve az úszásoktatás is van, igaz még nem saját uszodájukban.  „ „Létrejött a Nyugdíjas Egyesület is, amelynek tagjai egyre aktívabbak, és szeretnénk a  közösségépítés során azt elérni, elősegíteni, hogy egyre több egyesület, civil kezdeményezés bontson szárnyat.
Egyre többen választják lakhelyükül Szirmabesenyőt, éppen ezért az idei év kihívása lesz az is, hogyan tudunk új lakóterületeket kialakítani, ahová mind több fiatal költözhet. Egyre több a jo program, rendezvény Szirmabesenyőben, így készülünk a III. Röfi napra, amelyre nem csupán a lakosságot, hanem minden vendéget várunk szeretettel.”- fejezte be a polgármester.OBE-OLblog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások