Zöld Híd: Gyér érdeklődés mellett részletes tájékoztatás
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. január 20.

Sebestyén ünnepli névnapját.
Holnap Ágnes napja lesz.
Főoldal Hírek Pest megyei hírek Zöld Híd: Gyér érdeklődés mellett részletes tájékoztatás
Zöld Híd: Gyér érdeklődés mellett részletes tájékoztatás PDF Nyomtat Email
2018 április 22., vasárnap 19:10

Jóllehet, sokakat sajnos valóban kellemetlenül érintett, hogy az áprilisra tervezett gödöllői lomtalanítás - a gépjárművek rossz állapota miatt - elmaradt, mégis a Gödöllő Város Önkormányzata és a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. által közösen megszervezett és nyilvánosan meghirdetett ökörtelek-völgyi nyílt napra kevesebb mint tíz érdeklődő ment el, pedig a Zöld Híd ingyenes buszjáratot is indított a Művészetek Háza parkolójából.


Főleg a Facebookon kialakult, helyenként komoly vita miatt szombatra hirdettek nyílt napot, hogy akit érdekel, most első kézből tájékozódhat, és ne alakuljon ki értelmetlen polémia. A Zöld Híd ökörtelek-völgyi központjában dr. Gémesi György polgármester és Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. mb. ügyvezető igazgatója vázolta fel, mi vezetett odáig, hogy a cég ellátási körzetébe tartozó településeken elmaradt a lomtalanítás.

Részletes beszámolót hallottunk a gazdálkodásról, az úgynevezett "rezsicsökkentésről" és annak továbbgyűrűző hatásairól, a gyűjtő járművek műszaki helyzetről és a technológiákról, amiket alkalmaznak kommunális hulladék kezelésétől, a szelektív szétválogatásán át a bálázásig és a zöld hulladék komposztolásáig. Az "államosítás" miatt a Zöld Híd mintegy 2,4 milliárd forintos fejlesztési forráshiányt volt kénytelen elkönyvelni, valamint nagyon sokszor a bérekre a fedezetet csak a fizetésnap előtt pár nappal utalták át a cégnek.


A Zöld Híd idén tavasztól már 114 település szemetét gyűjti be és kezeli, összesen 43 gépjárművel, amik közül jelenleg 8 üzemképtelen. A kocsik átlagéletkora 16 év, ami első hallásra ugyan nem tűnik soknak, de a nyugat-európai átlaghoz képest legalább kétszer több kilométert futottak már. Gyenes Szilárd kiemelte: ahhoz, hogy az alapellátást, azaz a vegyes hulladék begyűjtését el lehessen látni, Öröktelek-völgyből minden nap 40 autónak ki kellene hajtania a kapun a 400 gyűjtőkörzetbe! Sajnos a felépítmények javítása heteket, időnként akár több mint egy hónapot is igénybe vehet.

Forrás: Gödöllői szolgálat

Fotó:Orosz László

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások