Tavaszi zsongás
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás PDF Nyomtat Email
2009 május 10., vasárnap 00:28

Tavaszi zsongásA Miskolci Állatkertben teljes a tavaszi ébredés:a napsütéses tavasz megérkeztével az állatok aktívabbak a kifutókban, rügyeznek a fák, egyre több növény kerül ki a külső helyekre, a gondozók jóvoltából megújulnak az állattartóhelyek, a hosszabb nyitvatartással a zoo-shopot is beüzemelte a park és a büfések, fagyisok többsége is kitelepült már.


A tanyaház külső karámában ismét lehet lovagolni, ill. délelőtt és délután is láthatók újra egyes fajainknál látványetetések (a bejáratnál meghirdetett időpontokban).

Csütörtökön ismét született két kecskegida a tanyaházban: egy nagyfülű fekete mintás és egy apró fülű hófehér gida. Mivel szerencsére sok-sok tőlük idősebb kecskegida van már a közös kecskesimogatóban, az újszülötteket anyjukkal biztonságuk érdekében még elkülönítik a gondozók.

A patássoron az afrikai vadon élő juhféléknek, a sörényes juhoknak a kifutójában is láthatunk sörényes bárányok egy-egy nőstény közelében.

Az oktatóépület előtti kis halastóba kiköltöztek az aranyhalak és a koi pontyok. Láthatók a vízfelszínhez közel lerakott kocsonyás petecsomók is, melyek a környéken élő békáktól (pl. gyepi béka, erdei béka, stb.) származnak. Hamarosan várhatók a barna varangyok jól felismerhető hosszú láncú petezsinórjai is.

Hétvégente az oktatóterem továbbra is várja az érdeklődőket: a terráriumokban, akváriumokban és inszektáriumokban többek között bordás gőték, botsáskák, hazai halfajok, óriáskígyók, siklók, a héten tojást lerakott baziliszkuszok, ill. egy felnőtt és egy cseperedő kaméleon ifjú is látható.

 

 

Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások