A város azt emberekért és nem az autókért van!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 9. csütörtök

Erhard ünnepli névnapját.
Holnap Zsolt napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek A város azt emberekért és nem az autókért van!
A város azt emberekért és nem az autókért van! PDF Nyomtat Email
2020 január 10., péntek 09:57

Sajnáljuk, hogy egy 12 évvel ezelőtti, októberi levelünket ismét aktualizálnunk kellett. Amennyiben mindig az autóforgalom növekedés javára teszünk intézkedéseket, egyáltalán nem marad élettér a szelíd közlekedési formáknak.
A város az emberekért és nem az autókért van!


"Miskolc Megyei Jogú Város PolgármesteriHivatal Dr. Ignácz Dávid részére
Tárgy: közérdekű intézkedés kérése

Tisztelt Jegyző Úr!

A Zöld Kapcsolat Egyesülethez számos lakossági megkeresés érkezett az elmúlt napokban történt Andor utcai forgalomszabályozás megváltoztatását illetően.
1. Ezúton azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy szíveskedjen intézkedéseket tenni annak érdekében, hogy a Diósgyőrtől belvárosig tartó, Görögszőlő-Andor utcai útszakasz egyirányúsítását szüntessék meg.
2. Kérjük, hogy a Városi Rendőrkapitányságnál szíveskedjen kezdeményezni ezen útszakaszon a rendszeres közúti ellenőrzést a reggeli órákban (7 és 8 óra között).
3. Kérjük, hogy a rendkívül rossz állapotú Görögszőlő útszakasz mielőbb egységes fedőréteget kapjon.

INDOKLÁS

Az egykori csendes útszakaszon a forgalom folyamatos egyirányúsításával oly mértékben megnő a forgalom, mely veszélyezteti az ott élők, a gyalogosok, az iskolába járók, rekreációs célból sportolók, kerékpározók testi épségét. Járda hiányában kizárólag az úttesten tudnak közlekedni, más lehetőségük nincs. A sebességkorlátozó táblákat az autósok nem tartják be, ellenőrzés ritkán van.

Az Andor utcai forgalomszabályozás során egyáltalán nem vették figyelembe a gyalogosok és kerékpárosok érdekeit, holott a 20/1984.(XII. 21.) KM rendelet kimondja:
4. § (1) Az utak forgalmát úgy kell szabályozni (a forgalmi rendet úgy kell kialakítani), hogy a közlekedés résztvevői biztonságosan, gyorsan és zavartalanul közlekedhessenek.(4) A forgalomszabályozás során kiemelt figyelmet kell fordítani - a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére.

A városnak el kell döntenie, hogy az utolsó alternatív lehetőséget is felszámolja a környezetkímélőbb és biztonságos közlekedési formákra vonatkozóan és kizárólag az autós társadalom érdekeit veszi figyelembe, vagy egy helyen legalább közlekedési folyosót biztosít számukra. Hiszen ez az egyetlen útszakasz Diósgyőr és Belváros között, ahol viszonylagos biztonságban közlekedhettek eddig.

Kérjük, hogy a bevezetni kívánt forgalomszabályozást a kialakult veszélyhelyzetek elhárítása érdekében szíveskedjenek mindaddig felfüggesztetni, amíg a fenti, megfelelő intézkedések a gyalogosok és kerékpárral élők biztonsága érdekében nem történnek meg.

Tisztelettel!


ZöldKapcsolat Egyesület
F. Nagy Zsuzsanna

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások