Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 25. kedd

Géza ünnepli névnapját.
Holnap Edina napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében PDF Nyomtat Email
2019 március 21., csütörtök 19:21

Hét európai uniós pályázat keretében csaknem 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg turisztikai fejlesztések országszerte, a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában. A beruházásokat a Természetjáró Szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre. A részleteket kedden, Budapesten ismertették.

A program részeként az ÉSZAKERDŐ Zrt. számos turisztikai beruházást valósít meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Négy évszakos pihenőhelyet alakítanak ki Háromhuta községhatárban az István-kút környékén, a Nagy-Milic déli oldalán a Csataréti háznál, valamint a Magyarország legészakibb részén elhelyezkedő Oláh-réten. Mindhárom helyen turisztikai szempontból is érdekes meteorológiai állomás épül, és ezekhez kapcsolódva bemutatóhelyeket is létrehoznak. Újjáépítik a Lillafüreden, az 1950-es években lebontott Zsófia-kilátót, és egy ide vezető lombkorona tanösvényt is kialakítanak. Korszerűsítik a lillafüredi Lencsés-forrás pihenőt, a Sárospatak mellett található Botkői autóspihenőt, valamint a Telkibányától nem messze fekvő Királykúti pihenőt. Ezen túl megújul az Újhutai elágazástól induló tanösvény is.


A fejlesztéseket 100 %-os támogatási intenzitással, csaknem 189 millió forint támogatásból valósítja meg az erdőgazdaság. A munka hamarosan kezdődik, és a pályázati kiírásnak megfelelően 2020. szeptember végére fejeződik be – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások