Tavasz a Miskolci Állatkertben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. július 16. kedd

Valter ünnepli névnapját.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Tavasz a Miskolci Állatkertben
Tavasz a Miskolci Állatkertben PDF Nyomtat Email
2019 március 13., szerda 17:19

Igazán tavaszi a hangulat a Miskolci Állatkert lakói körében. Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és egy kengurukölyök is rendszeresen tekint ki anyja erszényéből. Őket is láthatják már az állatkert látogatói, akik március 15-étől kezdődően már a nyári nyitvatartási rend szerint, 18 óráig kereshetik fel a csanyiki állatbemutatót.

 

 

Habár a Bennett-kenguru csapat legkisebb tagját gondozói is alig néhány hete látták meg először, valójában az állat minden bizonnyal már féléves is elmúlt. A születése pillanata ugyanis szinte észrevehetetlen, hiszen a világra jövő kenguruk alig egy hónapnyi vemhesség után, pár centis testhosszal látnak napvilágot. A kölyök ekkor anyja szőrzetén felkapaszkodva elhelyezkedik az erszényben, ahol 5-6 hónapon keresztül csak a táplálkozásra és a növekedésre koncentrál. Így amikor először dugja ki a fejét és tekint szét a nagyvilágban, akkor valójában már közel féléves. Ezt követően néhány héten belül megteszi első lépéseit is, ám ideje nagy részét még az erszény biztonságában tölti.

 

A nemrég előbújt kiskenguru tehát még tavaly ősszel jött valamikor a világra, most pedig már elég nagy lett ahhoz, hogy látogatóink is nagy eséllyel megpillanthassák, amint az erszényből kipillantva ismerkedik környezetével. Az igazán szerencsések akár már az erszényen kívül is láthatják, ám még hónapokig rendszeresen vissza fog oda járni táplálkozni és pihenni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások