Közösségi land art alkotás a Hősök terén
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 24. szerda

György ünnepli névnapját.
Holnap Márk napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Közösségi land art alkotás a Hősök terén
Közösségi land art alkotás a Hősök terén PDF Nyomtat Email
2018 október 11., csütörtök 07:19

A természetben és akár a nagyvárosban is fellehető természetes anyagokból készíthetnek műalkotásokat azok azok a miskolci francia tagozatos diákok, akik a természet alapanyagit, formavilágát, folyamatait használjuk majd művészi installációk megteremtéséhez.
A „természetművészet” tág lehetőséget ad ahhoz, hogy olyan műveket hozzunk létre, amelyek belesimulnak a térbe, nem sértik környezetüket, nem uralkodnak, és az adott tájjal, környezettel, teljes összhangban vannak. A természet folyamataihoz hasonlóan, a land art művek is születnek, változnak, alakulnak, majd elmúlnak. Efemer művek (folyamatművek), történetüket az alkotói folyamattal együtt, általában fotó és filmdokumentáció őrzi meg.

Városi környezetben, fás-ligetes parkokban, köztereken is alkothatunk „land art” műveket. Az utóbbi helyszínen a miskolci Hősök terén az Alliance Francaise Miskolc, és az Ökológiai Intézet Alapítvány együttműködése révén 2018. október 11-én (csütörtökön) 14,30-16 óra között francia tagozatos diákoknak nyílik erre lehetősége, akiknek az alkotói folyamat során alkalmuk nyílik majd gyakorolniuk a francia nyelvet is.

A projekt szakmai vezetője F. Nagy Zsuzsanna, környezeti nevelő és Furdi Lilla, francia nyelvű „mentor”, akik közösen hangolják össze a diákok alkotói munkáját.

Az eseményre minden olyan érdeklődőt szívesen látnak, akik kreatív programjaikban kizárólag természetes anyagokkal szeretnek tevékenykedni, bizonyítva, azt, hogy a természet önmagában is lenyűgöző, mesterséges anyagok és hulladék termelése nélkül nem csak hasznos életteret biztosít számunkra, hanem gyönyörködtető együttműködésre is invitálja azokat, akik erre fogékonyak.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások