Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 22. péntek

Beáta ünnepli névnapját.
Holnap Emőke napja lesz.
Főoldal Hírek Zöld-Hírek Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása
Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása PDF Nyomtat Email
2018 április 14., szombat 12:42

A történelmi Avason idén tavasszal 22 darab, többségében balesetveszélyes, korhadt fát vágnak ki. A kivágott fák pótlásaként 44 darab facsemetét ültetnek majd el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az őszi telepítési időszakban.

A történelmi Avason növő faállomány átlagéletkora miatt évenként felülvizsgálatot végeznek a területen a Városgazda munkatársai az Avas Munkacsoport ajánlása alapján. A korhadt, balesetveszélyes, nem egyszer tájidegen fákat kivágásra jelölik. A tervek szerint egy kivágott fa helyett két facsemetét ültetnek pótlásként vissza a fakivágási engedélyben rögzített feltételek szerint.

A szükségszerű fakivágás és gondozás idén április 16-án kezdődik és az időjárási körülményektől függően május 31-ig befejeződik. A fakivágásról a munkavégzés ideje alatt kihelyezett táblák tájékoztatják az arra közlekedőket. A munkavégzés időszakában az út- és járdaszakaszokon, lépcsősorokon ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A fák kivágása mellett az épületek megóvása, a sétautak járhatósága, valamint a kilátás biztosítása miatt további 60 fa gallyazását végzik el az Avason.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások