Hétvégén rajtol ,,Triatlonújváros”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 25. szombat

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Hétvégén rajtol ,,Triatlonújváros”
Hétvégén rajtol ,,Triatlonújváros” PDF Nyomtat Email
2010 július 30., péntek 13:41

A 14. TVK ITU Triatlon Világkupát is magába foglaló  12. TVK Triatlon Nagyhét házigazdái  július 31. és augusztus 8. között várják Tiszaújvárosba, vagy, ahogy a külföldi sztárok évekkel ezelőtt elnevezték,  ,,Triatlonújvárosba” , a sportolni, szurkolni, kikapcsolódni vágyókat. A nagyszabású eseménysorozat részleteiről július 28-án, szerdán, Budapesten, a Magyar Sportok Házában tájékoztatták a média képviselőit.

 

Az idegenforgalomi tevékenységünket illetően az a jelmondatunk, hogy ,,Tiszaújváros Dél-borsod ékszere”. – hangsúlyozta egyebek mellett Koscsó Lajos, a Tisza-parti település polgármestere, aki 14 éve tölti be a Szervező Bizottság elnöki tisztét. - Tovább fokozva ezt a gondolatot, büszkén mondhatom, hogy Tiszaújváros ,,korona-gyémántja” a triatlon. A sportág, a hazai és nemzetközi rangú viadalok, a Nagyhét a legnagyobb közösség formáló erőként jelenik meg nálunk hosszú évek óta, melyhez rendre példaértékű összefogás is társul. Számomra az idei sorozat különleges lesz, de nem csak azért, mert egyenesen Csíkszeredáról, testvérvárosunkból érkezem majd haza az utolsó két napra. A 14. TVK ITU Triatlon Világkupát magába foglaló 12. TVK Triatlon Nagyhét legnagyobb szponzorának, a városi önkormányzatnak a vezetőjeként, egyben a szervező bizottság elnökeként utolsó alkalommal lehetek jelen az eseményen, ugyanis ősztől nyugdíjba vonulok. Szeretnék azonban megnyugtatni mindenkit, hogy a triatlon megmarad számomra „örök szerelemnek”, a jövőben is maximálisan latba vetem majd kapcsolataimat, lehetőségeimet annak érdekében, hogy továbbra is segíthessem a dr. Márkus Gábor barátom vezette lelkes és felkészült szervezőket!

Zsinórban, tizennegyedszer!

- Nagyon örülünk, hogy csúcstartó helyünket – a világon egyedüliként -  megtartottuk, azaz támogatóinknak köszönhetően zsinórban 14. alkalommal is megrendezhetjük a triatlon világkupát. – tudtuk meg dr. Márkus Gábor főrendezőtől, a TVK-Mali Triatlon Klub elnökétől. -  Ebből az apropóból Tiszaújvárost olyan városokkal említik egy lapon, mint az ausztrál Mooloolaba, a mexikói Monterrey és Huatulco, a japán Ishigaki, az amerikai Hy-Vee, a hollandiai Holten, és a Dél-koreai Tongyeong. Mivel nyár elején elkezdődött a 2012-es londoni olimpia kvalifikációs sorozata, a világkupák mezőnyének erőssége,  ,,sűrűsége” is mutatja, hogy milyen nagy a tülekedés az ötkarikás játékokra. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a sportolók számára Tiszaújváros is egy jelentős állomás a 14 helyszínből álló, Londonba vezető úton. Az  érdeklődésre jellemző, hogy a 70 fős tiszaújvárosi  indulói létszám mindkét nemet illetően régen betelt, sőt a 29 országból verbuválódó  férfiaknál 119 (!), míg a 27 nemzetet képviselő hölgyeknél 23 sportoló szerepel a várólistán.  Ekkora létszám még soha nem jelentkezett be hozzánk, ami azt gondolom önmagáért beszél. A magyar hölgyek közül jelenleg heten – Balogh Barbara (ORTRI),  Horváth Gréta (Kaposvári AC), Kovács Zsófia (GYÖTRI-Gyöngyös), Szabó Zita (Debreceni Sportszolgáltató Kft.),  Szalay Szandra (ORTRI), Tóth Zsófia (TVK-Mali TK), Vanek Margit (Budaőrsi TKE) – indulhatnak,  míg a férfiaknál öt név - Bajai Péter (Mogyi SE), Fecskovics Attila (Debreceni Sportszolgáltató Kft.), Pocsai Balázs (Debreceni Sportszolgáltató Kft.), Rendes Csaba (TVK-Mali TK), Vanek Ákos (Budaőrsi TKE)  -  szerepel a ,,zöldkártyások” között, de rajtuk kívül  még többen a várólista “tagjai”. A végleges nevezési határidőig, az augusztus 6-i technikai értekezletig még nagy lesz a taktikázás a csapatok között, abban azért biztos vagyok, hogy idén sem maradunk világsztár, világsztárok nélkül! Mindenesetre az indulásban csak azok reménykedhetnek, akik szerepelnek azon a bizonyos várólistán.

A világkupát megelőző augusztus 7-i ETU Triatlon Junior Európa-kupa futamon szép számú magyar „kontingensnek” szurkolhatunk. Érdekesség, hogy a lányok versengésére két ausztrál fiatal is elküldte nevezését. Ebben a futamban 11, illetve a fiúknál 16 magyar bizonyíthat majd.

Értékes díjakat sorsolnak

- A Nagyhét elmaradhatatlan részét képezik ezúttal is a szabadidősport események – folytatta a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke. -  A futás, kerékpározás, duatlon, streetball és még sorolhatnám résztvevői minden teljesítés után tombolaszelvényt kapnak. A sorsoláson sportfelszerelések, kerékpár, görögországi üdülés és fődíjként egy infra-szauna kabin találhat gazdára.  Az augusztus 6-i Jabil 1/3 Maraton futóverseny a Jabil 3próba záró száma, melyre 5-600 sportolót várunk. A 14 km-es távot egyéniben és négytagú váltóban is lehet teljesíteni.

Segítik az árvízkárosultakat

A 12. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy az évek óta hagyományos, zárónapi tűzijáték idén nem lesz annyira látványos és hosszú, mint azt korábban megszokhatták a jelenlevők. Az ok: ezen program-elem költségvetésének a felét, 500 ezer forintot,  a rendezők felajánlják a júniusi árvízben jelentős károkat elszenvedő közeli Sajólád település önkormányzatának. A felajánláshoz a sport és kulturális programok helyszínein kihelyezett  gyűjtőládák igénybevételével bárki - lehetőségeihez mérten - csatlakozhat.

Farkas Bertalan a zsűriben!

Az elmaradhatatlan Bogratlon – bográcsfőző fesztivál 2010-ben sem hiányozhat a Nagyhét 39 programrészt, koncerteket, bemutatókat tartalmazó kulturális ,,étlapjáról”. Augusztus 1-én, vasárnap a zsűri elnöke Magos Zoltán, a TV Paprika mesterszakácsa lesz, akinek munkáját Farkas Bertalan, hazánk egyetlen világűrt is megjárt űrhajósa, a 2009-ben az ,,Év borásza” címet kiérdemlő tolcsvai  Babits László, Barabás Zoltán, Schnitta-díjas éttermi mester és a gasztronómiát legjobban ,,érző” Bráz György, Tiszaújváros alpolgármestere  segíti majd.

A fővárosi vb-fináléról is

A sajtótájékoztató befejező részében Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, a Dextro Energy ITU Triatlon Világbajnoki sorozat szeptemberi, budapesti fináléját szervező bizottság elnöke a hazai  triatlonsport és Tiszaújváros, illetve a  vb kapcsolatáról szólt néhány szót. – A Tisza-parti település a triatlon tekintetében is alaposan  kinőtte magát az elmúlt másfél évtizedben, melyre mindannyian büszkék lehetünk – fogalmazott az elnök. – Hálásak vagyunk a tiszaújvárosiaknak azért, amit a magyar világbajnokságért tettek és azért is, hogy a hihetetlen szervező munkával együtt járó vb előkészületeit is hathatósan segítik. Ezúton is hívjuk várjuk a sportbarátokat, a budapestieket, hogy szeptemberben jöjjenek el, nézzék meg, milyen fantasztikus teljesítményre képesek a világ legjobb sportolói.

A 12. TVK Triatlon Nagyhét  részletes programja megtalálható a www.tvkmalitriatlon.hu és a www.tiszaujvaros.hu honlapon.

 


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások