Bővülnek a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 27. szerda

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Bővülnek a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai
Bővülnek a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai PDF Nyomtat Email
2020 július 29., szerda 14:48

2020. augusztus 3-tól munkanapokon napközben is közlekedik a 80-as trolibusz az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, kiszolgálva a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelepet is. A jelenleg napközben csak a 81-es trolibusszal kiszolgált lakóterületekről ezentúl – a fejlesztés eredményeként – átszállás nélkül lehet majd eljutni a Fogarasi út térségébe az 1-es villamoshoz, valamint a Keleti pályaudvarhoz is.

 

A XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep északi részéről jelenleg munkanapokon az Örs vezér tere felé alapvetően a 81-es trolibusz, a Fogarasi út és a Keleti pályaudvar felé pedig a 80A trolibusz biztosítja a közlekedési kapcsolatokat. A kora reggeli és esti órákban, valamint hétvégén a két járat összekötésével már ma is közvetlen eljutási lehetőséget biztosít mindkét irányban a 80-as trolibusz.

 

A BKK – a kedvező tapasztalatok alapján – augusztus 3-tól a közvetlen eljutási lehetőséget kiterjeszti a munkanapi napközbeni időszakra is, így ekkor is a hosszú 80-as trolibusz közlekedik majd az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, kiszolgálva a Füredi utcai lakótelepet is a 81-es és a 80A helyett. A fejlesztés eredményeként munkanapokon a délelőtti órákban is közvetlenül elérhető lesz a Fogarasi út térségéből az Örs vezér tere, a Szentmihályi út – Ond vezér útja környezetéből pedig egy járattal el lehet majd jutni az 1-es villamoshoz és a Keleti pályaudvarhoz is. A 81-es trolibusz napközbeni közlekedésének kiváltásával csökken a Zsálya utcában közlekedő trolibuszok száma, ezzel a lakóövezet zajterhelése is mérséklődik.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások