Dupla győzelemmel tért vissza Tim Gábor, vezeti a bajnokságot
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 6. csütörtök

Berta ünnepli névnapját.
Holnap Ibolya napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Dupla győzelemmel tért vissza Tim Gábor, vezeti a bajnokságot
Dupla győzelemmel tért vissza Tim Gábor, vezeti a bajnokságot PDF Nyomtat Email
2020 július 14., kedd 20:18

53401-53600/53558.jpgA 2016-os Skoda Octavia Cup bajnoki cím után Tim Gábor számára bezárultak az ajtók a pályaversenyzés világában. Az elmúlt három-négy évben a Rally3 és Rally2 versenyein indult, de az elmúlt hétvégén lehetőséget kapott a visszatérésre. A Salzburgringen indult a Swift Cup Europe versenyein.

 

A vanyarci pilóta ugyan még soha nem ült az új 1,4 turbós Swiftben, hamar összeszokott a rendkívül erős és fürge autóval, már az első szabadedzéseken a leggyorsabb volt az osztrák pályán.

Ugyan a szombati szakadó esőben zajló időmérése nem sikerült jól, és csak ötödik lett, ez nem törte meg a lendületét. A szintén esőben zajló első versenyen 4 év után, az első futamát megnyerte a 19 fős nemzetközi mezőnyben.

Más beállításokkal mentem mint a többiek, ezért lényegében folyamatosan keresztbe mentem a kanyarokban. Lényegében rallyztam. De így volt gyorsabb úgy tűnik. - mondta Tim az első verseny után.

A második futamot vasárnap már száraz pályán rendezték. Tim az utolsó körökre kapaszkodott fel az első helyre és magabiztosan vezetett. Azonban az autója vészprogramba kapcsolt és lelassult, többen megelőzték. Végül a negyedik helyen intették le.

Egy lekörözés rosszul jött ki, megtorpant a kocsi és utána egy körön keresztül nem akart észhez térni. 4-en is elmentek mellettem az egyenesben. Azt hittem ki fogok esni, de a kocsi észhez tért, és célba értem. Nagy kár, mert két körrel a vége előtt már simán vezettem. - összegezte Tim a második futamot.

A harmadik futam még ennél is drámaibban alakult, hisz Tim ugyan hamar élre állt, újra lelassult a kocsija. Egy kör után ismét erőre kapott, a magyar versenyző visszajött az élre, de megint vészprogramra állt az elektronika. A verseny végére Tim rájött, hogy vezesse úgy az autót, hogy ez ne ismétlődjön meg. Rengeteget előzve, remek küzdelem árán, végül megnyerte a harmadik versenyt.

Ilyen biztos, hogy nem történt még meg velem, háromszor kellett megnyernem egy a futamot ahhoz, hogy egyszer megnyerjem. Őrület volt! De a verseny végére kezdtem rájönni mi lehet a gond, jóval alacsonyabb fordulatszámon használtam a kocsit, és akkor engedett versenyezni. - örült Tim, a futam győztese.

Az első hétvége után Tim vezeti a bajnokságot, két győzelemmel a neve mellett. A bajnokság augusztus 21-23-án folytatódik a Slovakiaringen.

Remélem ott leszünk. Ez most egy kisebb csoda volt, hogy indulhattam, de szükségem lenne támogatókra. De ez már egy állandó lemez, mindig ez forog. Remélem összejön és lesz lehetőségem a bajnoki címért küzdeni. Köszönöm mindenkinek azt, aki segített ebben, hogy megmutathattam, nem felejtettem el vezetni. - zárta mondandóját Tim.

A versenyek közvetítései:
1. verseny: https://www.youtube.com/watch?v=LDStRRfJ2Wk
2. verseny: https://www.youtube.com/watch?v=GKEdgTXxwc8
3. verseny: https://www.youtube.com/watch?v=v-dnz9TF3kk

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások