Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 26. szombat

Jusztina ünnepli névnapját.
Holnap Adalbert napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!
Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével! PDF Nyomtat Email
2020 február 14., péntek 11:18

Közeledik a tavasz, és újra előkerülnek a kerékpárok. A baráti túrázások és családi kirándulások során kerékpártároló segítségével egyszerűen és kényelmesen szállíthatók a biciklik. Ismerd meg a különböző kerékpártartók előnyeit és hátrányait, majd készülj fel a legközelebbi kirándulásra szakszerűen!Kerékpártartó vonóhorogra - családi megoldás


A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó segítségével lehet a legtöbb kerékpárt szállítani, egyszerre akár négyet is. Előnye, hogy viszonylag könnyen felszerelhető, és a légellenállást sem növeli jelentősen. Hátránya azonban, hogy a használatához elengedhetetlen a vonóhorog.


A vonóhorog felszerelése komolyabb kihívás is lehet, és a vonóhoroggal felszerelt gépjárműveket újra kell vizsgáztatni. Ha az autó már rendelkezik vonóhoroggal, akkor az extra kiadások megtakaríthatók, de a kerékpártartó ára az átlagosnál költségesebb lehet.


Tetőre szerelhető kerékpártartó - egyszerűbb kerékpár rögzítés


A tetőre szerelhető kerékpártartók ára költséghatékony, és a kerékpárok rögzítése sem túl bonyolult művelet. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kerékpárokat minden alkalommal a fej fölé kell emelni a rögzítés során. Három súlyosabb kerékpár megemelése akár egy kisebb edzéssel is felérhet, ezért vásárlás előtt ezt a tényezőt is célszerű figyelembe venni.


A tetőre szerelhető kerékpártartók azonban baráti áron elérhetők, és ez komoly előnyt jelenthet a többi típushoz viszonyítva. Az Autófelszerelések.hu kínálatában kapható kerékpártartók garantáltan pénztárcabarát árakkal rendelkeznek és egyszerű használatot biztosítanak.


Hátrányuk, hogy a hosszabb utazások során növelik a fogyasztást, ezért az utak drágábbak lehetnek. Továbbá a személyautó magasságát is jelentősen megnövelik, így a kerékpárokkal a parkolóházakba vagy mélygarázsokba általában már nem fér be a gépjármű.


Hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó - kevesebb üzemanyag-fogyasztás


A hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó legfontosabb előnye, hogy nem növeli jelentős mértékben az autó üzemanyag-fogyasztását. Segítségével akár három kerékpár is szállítható, így létszámtól függően a kisebb családi kirándulásokra is elegendő lehet.


Ugyanakkor érdemes azt is megjegyezni ezzel a típussal kapcsolatban, hogy az autó fényezése használat közben megsérülhet. További fontos szempont, hogy a kerékpárok nagy valószínűséggel takarni fogják a hátsó lámpákat, illetve a rendszámtáblát is. A hátsó lámpák és rendszámtáblák takarása miatt kiegészítő világítást szükséges vásárolni.


Minden kerékpártartónak megvannak tehát a maga előnyei és hátrányai, így elsősorban a szállítandó kerékpárok száma és a költséghatékonyság fontossága határozhatja meg a választást. Érdemes számításba venni az összes felsorolt tényezőt és azok alapján döntést hozni a kirándulási szezon előtt. /X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások