Takács és Thornton extrája győzelmet ért!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 23. szerda

Tekla ünnepli névnapját.
Holnap Gellért napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Takács és Thornton extrája győzelmet ért!
Takács és Thornton extrája győzelmet ért! PDF Nyomtat Email
2019 december 03., kedd 21:01

Tizenhét pontos hátrányból tizenhat pontos győzelem!

Az első negyedben nem a három játékvezető, hanem egy negyedik Bíró állította megoldhatatlan feladat elé a komplett miskolci védelmet. Bíró Levente, a pécsiek villámgyors irányítója egymaga szerzett 14 pontot, ám a vendégek lassan eszmélve ugyan, de így is átvették a vezetést. Kihagyott triplájukra Dragasevic révén sikeres hazai távoli érkezett, így gyenge védelem melletti igazságos döntetlennel ért véget az első tíz perc (23-23).

Popadic gyors ötösére Takács még válaszolt, ezt követően előbb kilenc, később tizenegy pontra távolodott a továbbra is kiváló ritmusban játszó házigazda. Takács és Thornton szorgalmas pontjaival a nagyszünetre csak becsúszott tíz pont alá a csupán fellángolásokra képes miskolci csapat, de a több, mint félszáz kapott pont nem sok jóval kecsegtetett (52-43).

Kozák M. harmadjára begyömöszölt kosarával indult a folytatás, majd Bíró és Lippai iratkozott újra fel. A pécsiek 10-0-s rohamát követően sokan már farkast kiáltottak volna, de nem úgy a borsodi brigád tagjai. A 64-47-es részeredménnyel mit sem törődve helyezték szilárdabb, ha úgy tetszik a kellő alapokra a védekezésüket Béresék. Elképesztő csapatmunkával elképesztő szériát fogtak Takácsék, akik öt hárompontossal megspékelt 0-20-as etapjukkal meg sem álltak a fordításig (64-67). Még ennél is nagyobb lehetett volna a roham, ám kétszer is csak félig szerezte meg a labdát a Miskolc, és ezekből Bíró triplát, majd három büntetőt szerzett (73-76).

A roppant lendülettel játszó ás kiváló százalékkal dobó (35/21 pont, 61 %-os mezőnymutató) Takács újabb kilenc pontja után egyre nyugodtabb lett a MEAFC. Thornton hátsó stabilitását és 19 lepattanóját kihasználva a vendégek elől aztán gyönyörű labdajáratásokat követően négyszer is üresen találták Lippait. A nem mindennapi fordítás győzelmi tortáját ünnepélyes „habbal” zárta le a MEAFC. Élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépett Ragályi Levente, a miskolciak 16 esztendős saját nevelésű játékosa is, akit - a két évvel ezelőtt szintén ezen a pályán bemutatkozó – Homoki köszöntött a csapat 100. pontjával (85-101).

Rossz ritmusú védekezését követően végül magára talált a miskolci gárda, és a második félidőben mutatott munkájával így megérdemelten győzte le a meglepetésre készülő hazaiakat.

Folytatás pénteken hazai pályán az MTK Törökbálint ellen.

PVSK-CARGATE – MEAFC-Miskolc 85-101 (23-23, 29-20,

NB I/B Piros csoport, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 30 néző.

Vezette: Horváth Alajos, Tóth Kálmán, Földesi Ádám.

Pécs: Bíró (28/6), Laufer (10), Kocsis (8), Dragasevic (14/3), Riskó (6). Csere: Popadic (9/6), Futó (4), Mándity (3/3), Erdei (3). Edző: Juhász Olivér.

MEAFC: Takács (35/21), Kozák M. (4), Kozák B. (5/3), Thornton (27/9), Béres (2). Csere: Lippai (16), Homoki (12), Sándor, Ragályi. Edző: Drahos Gábor.

Juhász Olivér (PVSK- Cargate): Az első félidőben volt egy elfogadható védekezésünk, egy extra egyéni teljesítményünk és egy megnyugtató vezetésünk. Aztán a harmadik negyed első két percében még rátettünk erre. De nem tudtunk élni a lehetőséggel. Elszalasztottuk a momentumot. A védekezésünk összeomlott, ami elvette a támadójátékunk ritmusát is. Nem nagyon találtuk egymást és a gyűrűt sem. Gratulálok a Miskolcnak, megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Talán a viszontagságos ideutazásunk miatt nehezebben ébredtünk, így a komplett első félidőben átjáróház volt a védelmünk. A folytatásban a fiúk felfogták, hogy ha győzni akarnak, akkor ahhoz sokkal komolyabb energiákra van szükség, így a második félidőben magabiztosan, percről percre meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak és hasonlóan sikeres decemberi folytatást kívánok magunknak.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások