Vasárnap startol a 7. Borsodi Vágta
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 15. szerda

Henrik ünnepli névnapját.
Holnap Valter napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Vasárnap startol a 7. Borsodi Vágta
Vasárnap startol a 7. Borsodi Vágta PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 06., kedd 14:50

Augusztus 11-én mérik össze tudásukat a borsodi települések legelszántabb lovasai, hogy kivívják a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogát. A hétvégi futamot látványos lovasbemutatók és érdekes programok teszik színvonalassá.

Hernádkak-Belegrádon rendezik meg a 7. Borsodi Vágtát vasárnap, a Nemzeti Vágta soron következő futamát. A rendezvény létrejöttét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal támogatta, Demeter Ervin, vezető kormánymegbízott azt vallja, a Nemzeti Vágta több mint egy lovasverseny, inkább a magyarságot összefogó, hagyományőrző fesztiválnak tekinthető. A Borsodi Vágta eltökélt célja a nemzeti hagyományok ápolása és a települések közötti hidak kiépítése.

A Borsodi Vágta ünnepélyes megnyitóval és pályaszenteléssel folytatódik. Az érdeklődőket színvonalas események várják, a Győri Ördöglovasok csapata lovagi játékokkal és western show-val szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Az eseményen a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség is részt vesz bemutatójával, a délután folyamán pedig a Kishuszár futam és a Borsodi Vágta döntője következik. Emellett idén is lesznek színpadi- és zenés programok, kézműves foglalkozások és gyermekprogramok, a lovas rendezvényt pedig Rico és Miss Mood fergeteges koncertje zárja.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások