Nemes Rita magyar bajnok lett hétpróbában
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Nemes Rita magyar bajnok lett hétpróbában
Nemes Rita magyar bajnok lett hétpróbában PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 06., kedd 06:56

A Miskolci Sportiskola színeit képviselő Nemes Rita nyerte  meg múlt hétvégén Magyarország Összetett Atlétikai Bajnokságán a női hétpróba aranyérmét. A fővárosi Iharos Sándor Atlétikai Centrumban Rita 330 pontot javított egyéni csúcsán, mely mostantól 5960 pont.

A Miskolci Olimpiai reménységek Program (MORP) által is támogatott Nemes Rita az első nap 4 versenyszáma után toronymagasan vezetett, a négy próbából hármat magabiztosan megnyert, egyedül magasugrásban (ahol egyéni rekordot ért el!) szorult "csak" hátrébb, ott 183 cm-rel, az idei második legjobb magyar eredményt jegyezve, az UTE olimpikon Fedettpályás Eb-döntőse, Szabó Barbara tudott győzni.

A második nap nem változott az összetett sorrendje, ráadásul a Matiz László,  Szabó Dezső, Szász László, Tigyi József által felkészített Nemes Rita mindhárom számban a legjobbnak bizonyult. 5960 pontos összteljesítménye fantasztikus egyéni csúcs, 330 ponttal javította meg az eddigi legjobbját, és majdnem 400 ponttal ért el jobb eredményt, mint a tavalyi bajnok. Sőt, ez az elmúlt nyolc év legjobb eredménye a hétpróba aranyérmeseinek pontszámait összevetve - legutóbb Zsivoczky-Farkas Györgyi ért el ennél jobbat az ob-n 6059-cel, 2011-ben. Rita mögött az ezüstérmes a 2016-os Gymnasiade aranyérmese, a főként magasugrásban versenyző Kárpáti Enikő lett, míg a bronzérmet Marosi Viktória nyakába akasztották. Az idei bajnokhoz hasonlóan a dobogós fiatalok is egyéni csúcsot jegyeztek.
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások