Beregisztráltak a világkupások, sakkozott és bringázott a lakosság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. október 15. kedd

Teréz ünnepli névnapját.
Holnap Gál napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Beregisztráltak a világkupások, sakkozott és bringázott a lakosság
Beregisztráltak a világkupások, sakkozott és bringázott a lakosság PDF Nyomtat Email
2019 július 12., péntek 07:47

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 11-i, MERAXIS Napján a sakk és a kerékpározás volt a lakossági sport-program, míg a hétvégi világkupa mintegy 40 országból érkezett  résztvevőinek megtartották a kötelező regisztrációt és a technikai eligazítást. Közeledik az olimpiai kvalifikációs viadal!

A Tisza Média Kft. által életre hívott, fizikai aktivitást, kreativitást, városi vonatozást is magába foglaló Pom-Pom gyermekrendezvénysorozattal indult a sport és kulturális rendezvénysorozat második napja. 15 órától, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal előtt Orbán Zoltán szervezésében sakk snellverseny szerepelt a programban. A 2x5 perces mérkőzések résztvevői is hazavihették a teljesítésért járó tombolaszelvényeket.

Késő délután megtartották a 40 ország sportolóit felvonultató 23. ITU Triatlon Világkupa technikai eligazítását   a Derkovits Művelődési Központ, ahol az aktuális információk mellett a regisztráció is megtörtént. A magyar színek képviseletében hat hölgy, Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Putnóczki Dorka, Sebők Klaudia, Balogh Barbara, Fuchs Renáta, illetve kilenc férfi, Dévay Márk, Ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás, Király István, Király András, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Papp Tamás és  Sinkó-Uribe Aurél vehetett részt a kötelező eligazításon.

1250 kerékpáros körözött a belvárosban

Az esti lakossági, szabadidősport programot a kerékpározás jelentette. A résztvevők a megszokott helyen, a Hotel Civis Phőnix előtt gyülekeztek szinte végeláthatatlan sorokban. Először ezúttal is a kicsinyeket, ovisokat, és a még kisebbeket szólították be a rajtba, hogy letekerjék a 300 méteres parkoló-kört.

Az 5 km-es nagy kör felvezetője az egész hét autó szponzorának, a Miskolc Motorsnak egyik gyöngyszeme, egy BMW Z4  volt.

Kerékpárra pattantak a nap névadójának, a rendezvénysorozatot hosszú évek óta támogató MB Barter and Trading SA jogutódjának, a MERAXIS-cégcsoportnak a dolgozói is, méghozzá Philipp Endres vezérigazgató társaságában.

Ott volt az 1250 fős mezőnyben  Zsinkó Tibor, a Nagyhét névadó főtámogatójának, a MOL Petrolkémia Zrt.-nek a vezérigazgatója is, akit sokan elkísértek zöld egyenpólóba öltözött munkatársai közül a hétvégi világkupa bringás pályájának feltérképezésére.

A napot a magyar popzene legendás együttese, a Neoton Família zárta a Főtéren.


A pénteki folytatásban

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét szervezői július 12-én,  pénteken, a Jabil Napján, 17.30 órakor megemlékezést tartanak dr. Márkus Gábornak, a tiszaújvárosi triatlonsport megalapítójának, a Nagyhét és a világkupa megteremtőjének a szobránál. A megemlékezésen, mely a Dísztó-partján lesz, a Márkus-család és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjain, a város vezetőin, képviselőin, intézményvezetőin, barátokon, ismerősökön túl jelen lesz  Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) olasz elnöke és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) delegátusa is.

Jabil 1/3 Maraton és Jabil 3Próba-záróra

A JABIL 3Próba elnevezésű tiszaújvárosi szabadidősport eseménysorozat befejező állomását a július 12-én megrendezendő Jabil 1/3 Maraton futóverseny jelenti, melynek 14 kilométeres távját, 14 év után először nem nappal, hanem este kell teljesítenie az egyéni, illetve váltóban nevező sportembereknek. A szervezők egyéniben 14, 7, és 3,5 km-t kínálnak a futóknak, de lesz 4x3,5 km-es és 2x7 km-es váltó is. Fontos információ, hogy egy versenyző csak egy távon indulhat!

Az előnevezettek a verseny napján, 15:00-18:30 óra között vehetik át rajtszámokat és chipeket a Phőnix Hotellal szemben kialakított versenyirodában, ahol természetesen helyszíni nevezésre is lehetőséget kínálnak a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub munkatársai. A leghosszabb táv előnevezői között van a sokszoros magyar bajnok, Eb-induló Kácser Zita, valamint a 14 km tavalyi győztese, Gregor László is.

Az idén először “Sunset Run” becenévvel illetett versenyen a naplemente fényeinél, 20:00 órakor indulnak útra a futók, és este, reflektorok, led-falak fényében érnek célba. A résztvevők és a szurkolók így  átélhetik az esti versenyek semmivel össze nem hasonlítható hangulatát. A célban mindenkit egyedi befutóérem vár.

21:30-tól Punnany Massif zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások