Schwarzenegger nyomdokaiban – Kökény Béla testépítő a Mr. Olympián indul
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 24. hétfő

Mátyás ünnepli névnapját.
Holnap Géza napja lesz.
Főoldal Hírek Sport Schwarzenegger nyomdokaiban – Kökény Béla testépítő a Mr. Olympián indul
Schwarzenegger nyomdokaiban – Kökény Béla testépítő a Mr. Olympián indul PDF Nyomtat Email
2019 május 14., kedd 18:00

Egy álom, ami most valóra válni látszik. A világ minden testépítőjének a célja, hogy eljusson a testépítők versenyének a versenyére, a Mr. Olympiára.


De mi kell ahhoz, hogy valaki kijusson erre a versenyre? – Alázat, kitartás, kőkemény edzések éveken keresztül, majd bekerülni a testépítővilág profi szűk elitjébe, és az itt megnyert kvalifikációs versenyek. Fontos tudni, hogy ide csak és kizárólag a bajnokok kerülhetnek be. Az 1965-ben alapított verseny alap mottója nem hiába lett a “bajnokok viadala”.


Ezt az utat járta végig Kökény Béla, aki 15 évesen, 1998-ban ment le először edzőterembe, ott és akkor végérvényesen kiderült ez lesz az ő útja.

12 év kemény edzés után élete első versenyét 2010-ben nyerte meg, innen pedig már nem volt megállás. Európa – bajnoki, majd világbajnoki címek sora következett, amíg végül 2016-ban megnyerte Barcelonában az Arnold Classicot, pár hétre rá Prágában is a dobogó legfelső fokán állt, így megszerezte az IFBB szövetség profi kártyáját. Ezzel hivatalosan is belépett az elit kategóriába.

A profi testépítés csúcsa 1965 óta a minden évben megrendezett Mr. Olympia. Már a kijutás is elismerésre méltó, de aki ezt megnyeri, a világ legjobb testépítőjének mondhatja magát. Olyan legendák diadalmaskodtak már ezen a versenyen, mint a 7-szeres győztes Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-8 elsőséggel rekorder Lee Haney és Ronnie Coleman.

“A kezdetekkor, első legnagyobb célom az volt, hogy világbajnok legyek, a következő nagy álmom, pedig a profi kártya megszerzése, miután elértem mind a kettőt egyértelmű lett, hogy a Mr. Olympia lesz a következő kitűzött célom. A tavalyi kvalifikációs versennyel nagyon közel kerültem hozzá. Igazából már csak 21 hét választ el, itt már nagyon nagy a tét. Életem legjobbját kell hoznom, de nekem már az is egy nagy elismerés, hogy ott lehetek. Az elmúlt 10 évem arról szólt, hogy tréningeztem, diétáztam, új edzésmódszereket tanultam, hogy valóra váltsam az álmom és most itt vagyok. “ – mondta a magyar testépítő elhivatottan.

Fay Balázs, a sportoló menedzsere büszke arra, hogy Európából, Magyarországról is jutott ki versenyző erre a nagy múltú versenyre. – “A testépítés világa sokak számára megfoghatatlan. Szeretnénk, most ezen egy kicsit változtatni és a következő hetekben bemutatni, hogy milyen kemény munkával és alázattal lehet ezt végig csinálni. Az emberi oldala mindenki számára példaértékű, a célok elérése, a győzelemig vezető út. Én hiszek Bélában, a kitartásában abban, hogy szeptember 13-án a legjobb formáját fogja hozni. A háttér csapattal nagyon sokat dolgozunk azon, hogy számára a felkészülés zökkenőmentes legyen és csak erre tudjon koncentrálni.”


Kökény Béla, profi testépítő a 2018-as bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével, magyarok közül elsőként nyert versennyel kvalifikálta magát az idei Mr. Olympiára, a 212 fontosok mezőnyében, azaz a súlya 96,1 kg lesz a verseny napján a színpadon. A las vegas –i, Orleans Arénában szeptember 12-15 között rendezik az idei Mr. Olympiát, a magyar versenyző április közepén kezdte a felkészülést, 21 hét alatt kőkemény diétával, 120 kg-ról indulva kell hoznia élete legjobb formáját.


Fotocredit: Kökény Béla / Kökény Team by MrOlympia

Követhető social media felületek:
www.facebook.com/kokenybela01
www.instagram.com/kokenybela.ifbbpro


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások