A muaythai is csatlakozott a DVTK-családhoz
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 17. hétfő

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Hírek Sport A muaythai is csatlakozott a DVTK-családhoz
A muaythai is csatlakozott a DVTK-családhoz PDF Nyomtat Email
2018 november 29., csütörtök 11:35

A férfi és női labdarúgás, a női kosárlabda, a férfi és női jégkorong, a női röplabda, a férfi kézilabda (Egerben), az asztalitenisz, a birkózás, az e-sport, a judo, a sakk, és a short track után a muaythai (az őshazán kívül elterjedt közkeletű nevén: thai boksz) a DVTK legújabb szakosztálya.


A muaythai is csatlakozott a DVTK-családhoz

A muaythai egy több száz éves hagyományokkal rendelkező, Thaiföldről induló, mára világszerte népszerű küzdősport, amit a nyolc végtag művészetének is hívnak. A ringben az ököllel kivitelezett és lábbal történő támadás mellett a könyök és térd használata és a fogással rögzített támadás, valamint a borítás is engedélyezett, éppen ezért korunk egyik legkomplexebb állóharca. A muaythai jelenleg várólistás helyen várja az olimpia programjába való felvételt, amely a 2024-es játékokra akár meg is történhet.- A rendszerváltást megelőzően számtalan szakosztályt működtető DVTK a 2010-es években, az Arago csoport szerepvállalását követően lépésről lépésre multisport klubbá, egyúttal Északkelet-Magyarország vezető sportegyesületévé vált - emlékeztetett dr. Balogh Sándor, a DVTK marketing és kommunikációs igazgatója. - Az elmúlt években a DVTK szívesen segítő kezet nyújtott annak, aki jelezte együttműködési szándékát, amennyiben garanciát láttunk a megfelelő sportszakmai munkára. A Vita Gym Muaythai Klubbal nem új a kapcsolat, korábban támogatóként segítettük Spéth Norbert felkészülését és versenyzését.

A DVTK számára nem csak a versenysport, hanem a társadalmi felelősségvállalás is legalább ennyire fontos, külön öröm, ha ez összekapcsolható a sporttal. A magyar lakosság általános egészségi állapota sajnos elkeserítő, ezért klubunk igyekszik a lehető legtöbb olyan kezdeményezést támogatni, amely tenni tud például a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése érdekében. Új szakosztályunk ezen a területen is kiváló példát nyújt.- Régi DVTK szurkolóként óriási megtiszteltetés, hogy a muaythai is csatlakozik a DVTK-családhoz, mostantól nem csak saját, hanem a DVTK dicsőségéért küzdünk - ígérte Jászka Krisztián, a DVTK-Vita Gym Muaythai Klub vezetője, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja, regionális vezető, helyettes szövetségi kapitány. - 2013-ban Fábián Kristóffal alapítottuk a Vita Gym Muaythai Klubot, amit a mai napig közösen vezetünk. Vezetőtársam mellett az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Spéth Norbert a legeredményesebb versenyzőnk, de sok fiatallal dolgozunk nap mint nap annak érdekében, hogy egyszer ők is dobogóra állhassanak egy világversenyen. A DVTK támogatásával új távlatok nyílnak előttünk, az eddigi amatőr körülmények között készülő versenyzőink is új motivációt kapnak. A DVTK által biztosított egészségügyi háttér a például a sérülések megelőzésében és kezelésében nyújt eddig elérhetetlen lehetőségeket, illetve bízunk benne, hogy a DVTK népszerűségét kihasználva egyre többen ismerik meg, és egyre többen próbálják ki ezt a csodálatos küzdősportot. Merünk nagyot álmodni, Magyarország legnagyobb muaythai utánpótlás-bázisát szeretnénk kiépíteni. A reményteljes fiatalokon kívül várjuk azokat az amatőröket is a Győri kapuban található edzőtermünkben, akik egészségmegőrzés céljából keresnek egy izgalmas mozgásformát.

A DVTK és a Vita Gym együttműködése már nyáron elkezdődött.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások